Den Ærlige Røde

(Red. Denne vinen er nå sluttsolgt.)

I dagens vinmarked, finnes den mange nye betegnelser. Økologisk, biodynamisk, naturvin, naken. Hva er så en ærlig vin? Trenger vi flere betegnelser? Kanskje ikke, men om vi skal beholde noe som helst, så bør det være ærlighet.

Hadde du syntes det var greit om alle Innholdsfortegnelser i matprodukter ble fjernet? Antagelig ikke.

barrel

Av en eller annen merkelig grunn, så må ikke innhold i vin/alkohol deklareres. Så hvem vet hva du drikker. At det brukes mye rart for å maskere, fremheve eller forandre smaker er det ikke noe tvil om.

Sukker har blitt brukt i mange år i bl.a. Cognac, for å gi de en rund og behagelig (lettdrukket) smak. Cognac smakte ikke sånn for noen hundre år siden, men jakten på et større publikum, har gjort det å skjule/maskere smaker en daglig affære.

Er dette utvikling? Tja, hadde ikke gjort noe om det sto på flasken hva de hadde gjort med den i hvertfall. Men det får du ikke vite.

Ungkarskokkens Ærlige Røde er å få på bestillingsutvalget (Utsolgt)), samt noen få vinmonopol i landet. Foreløpig!

Denne vinen er laget som vin ble laget i gode gamle dager, uten tilsetninger. Den “lille” vingården er selvsagt økologisk sertifisert. Den bruker kun en vindrue, Garnacha Tintorera. Vindruene vokser på ranker som er mellom 30-60 år gamle, mellom 800 og 1200 meter over havet i fjellene i Spania.

Vinen er svakt perlende, rund og frisk, med hint av frukt og mørke bær. Sukker? Nesten ingenting. Bare 1 gram pr. liter. Og svært lite garvesyret, så dere som har en mage som er lite “vin-vennlig”, prøv denne.

Det eneste den har er litt sulfitt. Dette må til for å bevare friskheten, og brukes i stort sett alle viner som selges utenom det lokale markedet. Ingen ønsker sur vin, og skal den fraktes må det til. Lese mer om sulfitt her om du er nysjerrig.

Personlig ble jeg forelsket i denne vinen allerede når jeg smakte den fra fat på vingården, 3 uker før den skulle flaskes.

Vinen smaker ypperlig litt kjølig på terrassen en varm sommer dag. Til middag ville jeg nok temperert den litt opp. Den passer til de fleste måltider. Ok, jeg er nok litt innhabil der, men jeg drikker den til alt.

P.s. Husk vinopptrekker, denne har selvsagt naturkork!

6 comments

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.