Adjø Oslo Taxi

Etter å ha vært en trofast kunde hos Oslo Taxi siden 80 tallet, tar jeg nå farvel med selskapet.

Jeg kjenner ikke igjen den tjenestevilligheten, kvaliteten eller fornuften som en gang lå i selskapets sjel.

Det å være trofast til en bedrift kan være en dyr og slitsom affære, men når en likevel har troen, så fortsetter en å støtte de gjennom stormer og omreguleringer. Det har jeg gjort i mange tiår. Men det finnes grenser.

Det som fikk mitt beger til å renne over nå var en kombinasjon av to ting. Pris og tilgjengelighet.

Først og fremst er Oslo Taxi nå blitt for dyre. I 15 år har jeg bodd på samme sted. I 15 år har jeg grunnet jobb eller fritidssysler tatt drosje hjem om natten fra nøyaktig samme sted. Mange av drosjesjåførene kjenner meg igjen og ganske enkelt spør om jeg skal hjem eller ha nattmat, noe som vil definere hvor drosjen skal stoppe i mitt område. Oslo Taxi har sjeldent vært billigst. Men de har aldri vært dyrest. Og de har alltid vært til å stole på.

Nå fikk jeg plutselig et slag i trynet, turen kostet nesten 300 kroner en hverdags natt. Jeg trodde dette måtte være feil og klaget. Oslo Taxi sin kvalitetsavdeling fant ingen feil.

Appen fant ingen ledige Oslo Taxi drosjer. Jeg ringt derfor i stedet for å slippe unna alle andre “dyre” alternativer som sto og ville kapre og lure kunder. Dumt av meg.

Som regel betaler jeg under eller rundt 200 kroner i hverdagen (Om natten). Siden jeg driver selvstendig, har jeg spart på alle kvitteringer, og rotet derfor frem noen drosje-kvitteringer fra de 4 siste måneder.

Jeg har betalt nesten 300 kroner en gang tidligere. Da var det helg og jeg hadde en omvei for å slippe av en kamerat. Ellers har jeg aldri betalt så mye for å komme meg hjem! Prisen har merkelig nok variert noe. Som regel mellom 180 og 220 i hverdagen (om natten). Men aldri så mye som denne gangen.

Jeg har friskt i minne et utsagn fra denne drosjenæringen fra en gang de satte prisen ganske kraftig opp. Grunnen var at færre mennesker tok drosje, så derfor måtte de sette opp prisen for at drosjesjåfører skulle tjene bedre!

Blir ikke det utsagnet det samme som å skyte seg selv i foten for deretter å ta ladegrep? Det blir neppe flere reisende. Tvert imot, flere velger andre alternativer når det blir dyrere. Da tjener vel ikke sjåfører mer? Har de gjort samme tabben igjen fordi det er dyrtid tro?

Har Oslo Taxi blitt så dyre? Eller ble jeg lurt, og kvalitetsavdelingen er inkompetent? Jeg velger å tro at de nå ganske enkelt har priset seg ut av min komfortsone.

Da er vi over på grunn nummer 2. Nå har det skjedd både meg og flere jeg kjenner at en ikke finner drosjer ledig via appen. En blir stående i mørket uten å få tur hjem. Ei venninne måtte stå og vente på morgenbussen. Det holder ikke. Tilgjengelighet er en selvfølge.

Konklusjon: Oslo Taxi har blitt for dyre, appen virker for dårlig og tilgjengeligheten har blitt laber. I svaret fra klageavdelingen til Oslo Taxi anbefalte de å lese meg opp i prisene deres. Jeg følte det svaret var litt vel arrogant. Jeg har lest meg opp, men da i bruken av Bolt.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.