Texas Bean Bake

Maten som gjør ”dagen der på” noe å glede seg til. For denne ikke bare smaker bra, men kurerer gruff også.

Hva er så Texas Bean Bake? Det er en tradisjonell rett fra cowboyland, og som med alle gamle tradisjoner, er det vanskelig å finne ut av hva som er ekte eller ikke, både med hensyn til historikk og oppskrift.

Men denne oppskriften prøvde/lagde jeg i dag, og dette skal gjentas på de dager jeg har start vansker. Jeg laget ganske mye. Det vil si, det var sikkert 4-5 gode porsjoner på en hverdag, men om du er som meg, og små spiser hele dagen når du er fyllesyk, så holder det akkurat for en person.

Dette er utrolig enkelt, bruker kun 10 minutter med arbeid, men det tar en drøy time før det er ferdig.

Jeg brukte:

 • 1 boks vanlige bønner i tomat saus
 • 1 boks Chili bønner (Pinto bønner i chili, løk og hvitløk)
 • 8 skiver bacon
 • 1 løk
 • 1 stor ss fransk sennep (2 om du er veldig glad i sennep)
 • 3 store ss brunt sukker (det viktigste av alt for smaken)
 • 1 hel kinesisk (solo) hvitløk
 • 400 gram kjøtt deig
 • 3 ss Chili pulver
 • 1 ts Tabasco
 • Salt og pepper

Først, så stekte jeg bacon skivene så de ble sprøe. Så la jeg de på et papir håndkle, så fettet skulle renne vekk.

Deretter finhakket jeg løk og hvitløk, og brunet kjøttdeigen sammen med dette og Chilipulver, litt salt og pepper. Jeg brukte selvsagt pannen med fett fra baconet.

Deretter, hadde jeg alt jeg hadde igjen av ingredienser, unntatt bacon, oppi stekepannen. Rørte alt veldig godt rundt. Hadde alt dette så oppi en form og satte det inn i ovnen på ca, 160- 170 grader. La det stå i ca. 30 minutter. Så røre godt rundt, og deretter ”knuse ” bacon skivene og strø det på toppen. (Noen har også ost på toppen)

30 minutter til i ovnen, så er det ferdig.

Serverte det med Maisbrød, som jeg tilfeldigvis hadde bakt her om dagen. Men vanlig brød, eller Nachos er også passende. Salat for de som skal late som de er litt sunne.

Dette smaker utrolig godt, og det setter fart på kroppens slitne og lamme funksjoner. Må prøves!!