Test: Jokers helge-tilbud på biff

Joker-kjeden har begynt med helge-tilbud på biff. Det måtte jeg teste.

Hver fredag og lørdag skal de ha små biffer på tilbud til 19.90 pr. stykke.(ref. 1 mai,2015) Det blir 132.67 pr. kg og er i utgangspunktet svært rimelig. Det sto ikke hva slags stykke biff det var, det skal visstnok variere fra helg til helg.

Jeg forventet derfor noe flatbiff eller lignende rimelig stykke.

Jeg ble derfor litt forbløffet når jeg så at denne helgen var det ytrefilet.

jokerbiff1

Det første som slo meg da var at dette kunne ikke være fra dyre Norge, og det hadde jeg helt rett i. Kjøttet kommer fra Namibia.

jokerbiff2

Mye av det importerte storfekjøttet vi får i dag kommer fra dette afrikanske landet. Jeg har i utgangspunktet ikke noe i mot kjøtt fra Namibia. Det holder riktignok ikke samme kvalitet som vi får her til lands, men så betaler en heller ikke så mye for kjøttet. kr. 132.67 pr. kg for ytrefilet er jo egentlig et kupp.

Joker butikken jeg var i hadde riktignok nærmest gjemt tilbudet unna, det lå ikke ved det vanlige kjøttet, og de hadde heller ikke satt opp skilt med pris på det. Jeg måtte spørre for å finne det. De hadde riktignok et skilt der med ferdigkrydret biff til en høyere pris, som de nok sikkert heller ville selge.

Men jeg skulle teste billig-biffen!

Det første som slo meg når jeg åpnet pakken jeg hadde valgt helt tilfeldig, var at kjøttet var litt lyst. Dette kan tyde på at det kommer fra et ungt dyr, og det er positivt. De unge dyrene kan ofte være litt mørere enn de gamle skrottene.

Kjøttet var derimot lite marmorert. En god marmorering gir ofte en bedre smak og saftighet. Det kan derfor lønne seg å bla litt i utvalget for å finne det beste stykke.

Kjøttstykket på 150 gr. var veldig langt og tynt. Et så lite stykke er kanskje ikke nok for en voksen sulten ungkar, men da kjøper du bare to stykker. Billig er det jo uansett.

Jeg krydret det med salt og pepper, og stekte den veldig raskt i en varm panne siden stykke var så tynt. På knappe 4 minutter var det ferdig.

jokerbiff4

Dommen:

Jeg må innrømme at jeg var spent, og regnet ikke med at dette kom til å bli den helt store opplevelsen.

Jeg ble behagelig overrasket.

jokerbiff5

Kjøttet var mørere enn jeg hadde regnet med. Det var riktignok en eller to små trevler, men de plaget meg ikke nevneverdig.

Smaken var behagelig rund og lett. Kjøttet var også helt greit når det gjelder saftighet. Som nevnt tidligere, så slår det ikke kjøttet vi får lokalt her til lands, men når en tar prisen med i betraktning, så var jeg svært fornøyd.

Jeg kommer til å kjøpe dette igjen, helt klart. Dette tilbudet er svært bra. Kvaliteten og prisen gjør dette til et kupp. Godt jobbet Joker. Jeg tviler på at de klarer å holde dette gående lenge pga toll-begrensninger, så løp og kjøp nå.

Terningkast 4

Og for de som lurer, jeg serverte dette med buljongbakt poteter og sjampinjong-stuing.

jokerbiff6


Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.