Ovnsbakt svineknoke

Svineknoke, atter en gang på tilbud, denne gangen fra Joker. Og jeg kan ikke dy meg. Elsker knoker, om det er fra svin eller lam. Riktignok er ikke dette mat en lager på 20 minutter, men det er svært lite arbeid, selv om steketiden er lang.

Disse var lett saltet, men ikke røkt, og til under 30 kroner kiloen.

Denne gangen skulle jeg bake den i ovnen. Svineknoken jeg hadde var på 1.1 kilo. Men siden bena er store, er dette bare så vidt nok mat til to normale personer.

Det første jeg gjorde var å skjære i skinnet på knoken i terninger, som en gjør med juleribba. Dette mest for at marinaden skulle slippe godt til, for du får sjeldent sprøtt svor når en marinerer.

Så var det å lage en marinade.

Den besto av 4 ss fransk sennep, 4 ss sukker, 4 dl (ikke virgin) oliven olje, 1 ss Estragon, 1 ts hvitløkspulver ,1 ts nykvernet pepper og 4-5 ss finhakket soltørket tomat. Dette ristet jeg hardt sammen i en flaske, og smurte det godt rundt hele knoken oppi en form. Så lot jeg den ligge et par timer. Ok, du kan selvsagt steke den med en gang, men den blir beste om marinaden får satt seg litt.

Så satte jeg den i ovnen på 150 grader, med aluminiums folie rundt.

Etter ca. 2 timer tok jeg av folien, satte opp varmen til 200 grader, og lot den stekes litt brun og sprø. Det tok ca. 30 minutter.

Ferdig. Skjær kjøttet vekk fra bena, og server.

Saus? Ja det er så enkelt med dette. Kraften som ligger i kasserollen er utrolig god. Og kraftig. Spe den ut med litt vann, og jevne den med Maizena hurtig jevning. Ok, jeg hadde også en skvett sur rødvin oppi før den kokte opp. (Ja beklager, det skal ikke skje at rødvinen blir sur før en drikker den opp)

Jeg serverte den med hjemmlaget potetstappe som jeg hadde litt hakket purreløk, rød og grønn paprika oppi.

Nydelig middag.

(red. 31/1-2022) Dette var en av de første oppskriftene på svineknoke jeg hadde (ref. 2011). Men det finnes mange oppskrifter på svineknoke her nå. Og noen har til og med bilder. 🙂

Prøv noen av disse:

Bondsk svineknoke 

TexMex svineknoke

Brasert svineknoke

Sennepsglasert svineknoke