Laksekarbonader med løk og aioli

Nydelig hverdagsmat. Og du skal ikke se bort fra at unger liker disse også.

Til sånt som dette er det greit å ha en kjøkkenmaskin, eller en billig stavmikser som jeg brukte her. En billig stavmikser med masse ekstra utstyr, som duger i massevis, får du for rundt 300 kroner rundt omkring. Løp å kjøp.

laksekarbonader4

Som med alle karbonader, kjøttkaker, ja alle farse produkter, ikke stol blindt på oppskriften. Jeg har til gode å teste en oppskrift som var bra nok. Noen liker mye salt, noen skal ikke ha salt i det hele tatt. Noen elsker pepper. Jeg jobbet en gang på et kjøkken som brukte PC for å definere oppskriftene og mengder, så alle skulle lage maten på den samme måten. Maten smakte aldri helt likt uansett.

Skuffelser unngår du ved å steke en liten karbonade først så du kan smake de til sånn som du liker de.

Min oppskrift for en -1- stor porsjon endte sånn ca. som dette:

Del laksen i store biter, og ha det i bollen til kjøkkenmaskinen eller stavmikseren.

laksekarbonader1

Mos laksen. Tilsett creme fraiche, salt, pepper og gressløk. Mos litt til. Tilsett potetmel. Mos det i noen sekunder til så alt er godt blandet sammen. Du kan selvsagt klare alt dette med en kniv, bolle og visp, men da bruker du mer enn de 2-3 minuttene dette tok.

Med fuktige hender, form karbonadene og ha de oppi en medium varm stekepanne med litt olje. (Obs!! Husk å steke en liten bit først for å sjekke smaken!!!)

laksekarbonader2

Mens de stekes på den første siden, skjær løken i skiver. Ha løken oppi stekepannen etter at du har snudd karbonadene en gang.

Laksekarbonader trenger ikke lang tid i pannen. 3-4 minutter kanskje på hver side. Legg de oppå løken etter hvert som de blir gyldne på begge sider. Da får du litt ekstra smak samtidig som du holder de varme mens du venter på at løken skal bli ferdigstekt.

laksekarbonader3

Klem saften fra sitronen over karbonadene ved servering. Da får du det lille ekstra som gjør disse helt nydelige. Topp det hele med aioli.

Jeg serverte dette med råkost. Ja og du finner vel frem til noen poteter som passer i tillegg? 🙂

laksekarbonader5