Honning-glasert svinefilet

Ja, da hadde de ytrefilet av svin på tilbud på butikken igjen. Når denne havner under 100 lappen, så pleier jeg å la meg lure.

Svin ytrefilet er et bra stykke kjøtt en kan gjøre nesten hva som helst med. Lite fett, lett anvendelig, vanskelig å ødelegge helt.

Jeg brukte:

Glasur
3 SS Norsk honning
1/5 del ingefær (finmalt)
1 SS fransk sennep

4 bunter tagliatelle
1 ts salt
2 ss rømme
1 teskje karri
Peppermix
Aromat
200 gram svin ytrefilet

Først satte jeg på pastavann med salt. Når dette begynner å koke, har jeg oppi 4 bunter med tagliatelle.

I mens jeg venter på dette,lager jeg glasuren. Bare å ta en kopp, og ha oppi honning, ingefær og fransk sennep. Blandes godt.

Så satte jeg på en stekepanne. Mens den ble varm, skar jeg ytrefileten i skiver, ca 1 cm tykke og kryddret med peppermix og Aromat. Deretter brunet jeg skivene. Bare såvidt nede i pannen, for å lukke porer.

Når dette var gjort, smurte jeg på glasuren. Her er det bare å smøre på tykt, da svin ytrefilet har en ganske så tett struktur, og tar derfor ikke til seg smak så lett. Honning smelter også veldig lett. Så smør på tykt!

Deretter legger jeg skivene i ovnen, 200 grader, på en rist. Ta gjerne å smøre på litt mer glasur etter 5 minutter. Etter 7 minutter er det ferdig. Kanskje før om skivene er tynnere.
Er du usikker, så er det selvsagt bare å skjære i et stykke.

Nå var pastaen ferdig. Tømmer av vannet på kjelen, og tilsetter 2 ss rømme, og en teskje karri, peppermix og Aromat. Blandes godt rundt med pastaen.

Så var dagens middag ferdig, det tok mindre en 15 minutter faktisk.


Serveres gjerne med friske tomater, og hvitløksbrød.