Tournedos med gratinert Hasselback og pestofylt sjampingjong

Tournedos er den miderste delen av indrefileten på storfekjøtt. Og det er et nydelig stykke. Jeg har kjøpt en indrefilet fra Uruguay, som var på tilbud tidligere og som jeg hadde i fryseren.

Indrefileten deles som oftest inn i Chateau Briand, Tournedo og Filet Mignon. Se her om du ønsker å lære mer om deling av kjøtt. Noen bruker tuppene som Noisette.

Tournedos er kanskje det letteste å lage. Stykkene er best når de er ca. 2 cm tykke, og er lettstekt. Serveres parvis.

Nydelig mør indrefilet fra Uruguay.

Jeg liker de best når de kun er krydret med salt og nykvernet pepper.

Når du steker de i panne, bruk smør. La pannen bli god og varm. Stek de 1-2 minutter på hver side. Legg de til side i 2-4 minutter og la de hvile.

Til dette serverte jeg Pestofylt Sjampingjong. Jeg fant noen litt store sjampingjonger. “Brakk” ut stilken, saltet, pepret og fylte bunnen med en god Pesto. Satte den i en varm ovn, 200 grader C. og lot den bake i ca. 10 minutter. Sjampingjongen blir da utrolig saftig, og ikke minst velsmakende.

Fylte sjampingjongen med pesto.

Også bakte jeg noen løkbåter. Delte en løk i to, skrelte den, delte en halvdel i 3 båter. Krydret med litt salt, nykvernet pepper og brunt sukker. Bakes i ovnen sammen med sjampingjongen i ca. 10 minutter.

Løkbåter, krydret med salt, pepper og brunt sukker.

Hasselback potetene gratinerte jeg med litt Mozzarella ost.

Også litt Brokolli til da.

Saus? Ja selvsagt tydde jeg til min gode venn Rømmen. 3-4 skjeer rømme i stekepannen etter at jeg har stekt Tournedoen, spe ut med noen skvetter melk. Tilsette litt krydder som Basilikum, Oregano, Estragon, salt og pepper.

Nydelig måltid. Synd ikke bøndene i Norge klarer å få frem oksekjøtt til samme pris som vi betaler for å fly det helt fra Uruguay!

Herremåltid, og kostet ikke all verden