Rødvinsmarinert biffstrimler

En perfekt måte å bruke rimelig biffkjøtt. Rødvinsmarinert biffstrimler er kjempegodt, veldig enkelt og kjapt å lage, ja utenom marineringstiden som må til da. Og passer enda bedre om du har glemt å drikke opp et glass vin dagen før.

For her spiller det ingen rolle om vinen har stått ute lenge eller blitt litt sur.

Det er ikke mye arbeid her, men det er en fordel at du kan la biffstrimlene ligge litt. 1-2 timer holder, men jeg anbefaler 4-6 timer. Og over natten går fint. På en restaurant jeg jobbet på noen tiår siden hadde vi nesten alt kjøtt liggende i rødvin. Og der lå det i dager. Smart måte å oppbevare på, men det smakte rødvinsmarinering av absolutt alt.

Biffkjøttet jeg brukte her var importert mørbrad som var på tilbud. Kvaliteten var grei, men mørbrad generelt kan bli litt seigt. Da hjelper det å marinere litt i små biter.

For 1 porsjon trenger du følgende:

  • 150 gram biff
  • 1,5 – 2 dl rødvin
  • 2 ts timian
    • Tilbehør
  • 1/2 paprika
  • 1/2 løk
  • olje til steking
  • salt og pepper

Skjær biffen i tynne strimler. Og her vil jeg si, gjør som jeg sier, ikke som jeg gjør. For de som er skarpe i blikket vil se at jeg skar kjøttet litt feil. En skal alltid skjære kjøttet så fibertrådene blir så korte som mulig. Altså på tvers av de. Dette gjør at kjøttet blir mindre seigt. Det er ikke alltid like lett å se, eller tenke på.

Hell deretter rødvinen oppi en bolle eller suppetallerken og bland inn timian. Timian og rødvin hører sammen. Det er en utrolig flott smak som oppstår når en blander de to sammen. Så ikke hopp over eller glem timian!

Legg deretter biffstrimlene oppi. Pass på at alle strimlene dekkes. Må gjerne leke litt med maten her, duppe de litt oppi, dytte de under vinen osv.

Dekk til med plastikk, og sett i kjøleskapet. La det stå i minst 1-2 timer, aller helst over 6 timer.

Når det er tid for middag, stek først tilbehøret i en varm stekepanne med olje og krydder.

Legg det på tallerken, og sørg for at pannen blir skikkelig varm igjen. Kunsten med denne retten er nemlig skikkelig varm panne. Tynne biff strimler skal nemlig “leies over pannen”. Dette er selvsagt avhengig av hvor tykke strimler du har, men mine var bare 1/2 centimeter tykke, så de skal bare såvidt brunes på begge sider.

Så legg de i en glovarm panne, strø salt og pepper over, og snu de.

Det er det hele, legg de på tallerken og server.

Jeg hadde Hasselback poteter til. Dette var nydelig. Perfekt bruk av rimelig storfekjøtt. Skal du ha en saus til? Hell litt rødvin i pannen etter du har stekt kjøttet, la det koke i ca. 2 minutter før du heller det over.