Ovnsbakt banan med sjokoladesaus

Dette er ikke bare enkelt og godt, men ganske morsomt å lage også. Ikke noe slår ansiktsuttrykket til vennene når du tar noen bananer og hiver de inn i ovnen, for  deretter å sette deg igjen.

For så enkelt er det. Om du har laget sjokoladesausen på forhånd da.

baktbanan6

Du trenger altså noen bananer. Og til sjokoladesausen trenger du kun:

  • 1 pakke kokesjokolade
  • 2-3 dl melk
  • Frisk sitronmelisse eller peppermynte

Jeg hadde også vaniljeis til.

Forvarm ovnen til 180 grader.

Mens du venter på at ovnen skal bli varm, så lager du sjokoladesausen.

Brekk/småknus kokesjokoladen og ha det oppi en kjele sammen med melken og en neve eller to med peppermynte eller sitronmelisse. Du kan selvsagt droppe det grønne her, men jeg synes det setter en liten ekstra piff på sausen. Du kan velge om du finhakker mynten og lar den være i sausen, eller har det oppi helt, og deretter fjerner den med en gaffel senere.

sjokosaus1b

Varm det hele opp på medium til svak varme, til det smelter. Rør det sammen. Ferdig. Ha gjerne sausen stående på lavest mulig varme så du serverer den varm etterpå.

sjokosaus2

Så var det bananene.Følg godt med for dette er vanskelig. NOT!

Legg banenene på en rist i ovnen. (Du kan også grille de på en BBQ, bare husk å snu de.)

baktbanan1

Når banene er kull-svarte, det tar ca. 10 minutter, så tar du de ut.

baktbanan2

Nesten ferdig. Ikke helt svarte enda.

baktbanan3

Med en skarp kniv, skjær av endene og lag et snitt nedover bananen. Det lønner seg å stikke inn i midten og begynne å skjære der, fordi bananen er gjerne litt bløt nå.

baktbanan4

Brett ut skallet. Skjær gjerne litt vekk om du vil det skal se ekstra pent ut. Legg på serverings-tallerken. Hell sausen over og server, gjerne med vaniljeis. Du spiser denne med teskje rett ut av skallet.

baktbanan5

En annen saus jeg bruker som er god er 2 ss honning og 1 ts kanel som varmes opp og røres sammen. Eller kanskje bare skvette litt Cognac over. Her er det mange muligheter for en god og gøyal dessert.