Middags tomatsuppe

Tomatsuppe kan fint brukes som en hovedrett. Men da må en selvsagt tilføye litt substans.

Har forøvrig aldri skjønt det faktum at poser med tomatsuppe selger. Det er så enkelt å lage, at alle skal kunne fikse dette, bedre, billigere og like raskt som posen.

Jeg satte først på en kjele med saltet vann, for ekstra tilbehør. Her hadde jeg også oppi 2 egg med skall på, med en gang.

Så satte jeg på en kjele til suppen. I den hadde jeg først en liten boks tomat purè (140gr.). Jeg skylte boksen med litt vann, hadde dette oppi, og rørte litt. Så tilsatte jeg 2 ss sukker, samt 1 ts salt og strødde 2-3 ss hvetemel oppå. Rørte dette godt sammen, og tilsatte så kaldt vann til den så passe tykk/tynn ut. Satte den til å koke opp. Røre i den litt av og til så den ikke svir seg i bunn. Smakes til med litt salt og pepper om det trenges. Litt mere vann om den koker seg for tykk.

Så i den andre kjelen, hadde jeg oppi litt pasta (penne).
Etter at vannet hadde kokt i 8 minutter tok jeg ut eggene og skyldte de i kaldt vann.
Så hadde jeg oppi noen små buketter med brokkoli.
Etter 4-5 minuter til, var både pasta og brokkolien ferdig.

3-4 minutter før servering, hadde jeg oppi 2 pølser i skiver/biter i tomatsuppen. Helte det så i en suppebolle, skrelte eggene, og la så dette oppi sammen med pasta og brokkoli.

Dette er godt, passer fint til våte sure høst kvelder, og er mettende nok til å bruke som fullverdig middags rett. Kanskje litt brød ved siden av?