Meatloaf “Amerikansk kjøttpudding”

Kjøttpudding lages i varianter over hele verden. Jeg lagde en annen variant tidligere, men denne er litt mer typisk amerikansk. Det skjønner en fort, når en ser at det brukes både ketchup og tomat purè.

Den er rask å forbrede, men trenger gjerne opptil 1 time i ovnen.

Denne oppskriften er for 4 store porsjoner. Kald kjøttpudding på brødskive er god nattmat!

Først skrelte jeg 3 gulrøtter og en løk, samt ett fedd hvitløk, som jeg finhakket. Liker du selleri (eller andre grønnsaker), passer det også svært godt oppi denne. Så stekte jeg dette litt på lav varme i en stekepanne. Så satte jeg det til side, for å kjøle det litt ned.

Så hadde jeg 3 egg i en stor bolle, pisket dette kjapt sammen. Tilsatte 3-4 ss ketchup, 1 ss worchestershire saus, salt og pepper. Rørte mer. Så tilsatte jeg 400 gr. kjøttdeig, og knadde dette godt sammen med en gaffel. Så tilsatte jeg løken og gulrøttene, samt 2 håndfuller med brød krutonger. Rørte dette godt sammen igjen.

Hadde dette så oppi en brødform og smurte et tynt lag med tomat purè på toppen.

Satte dette i ovnen på 180 grader. Etter 40-60 minutter er den ferdig. Er du usikker, så skjær i den for å se om den er rå innvendig.

Jeg valgte Hasselback poteter og erter til dette, sammen med en kjapp brun saus. En god søndags middag, som ga meg tilbake all energien jeg hadde brukt opp i løpet av helgen.