Kyllingfilet fylt med pesto på stekt spinat

Kyllingfilet med pesto på en seng med stekt spinat er bare så godt, absolutt alle burde prøve. Det er ikke vanskelig, du trenger få ingredienser, og det blir fort ferdig. Kan en be om mer?

Det du trenger for 1 porsjon er:

  • 1 kyllingfilet
  • 3-4 ss pesto
  • 1 ts hvitløkpulver
  • 1/4 løk
  • 2-3 store never frisk spinat
  • Salt og pepper
  • Olje til steking

Forvarm ovnen til 180 grader C.

Mange er redde for dette med å fylle en kyllingfilet. Men det er enkelt. Jeg har laget en video om hvordan du gjør det her.

Det er enkelt, lag et snitt i siden på fileten, og utvid lommen med fingrene. Når du har fått laget lommen passe stor, fyll den med pesto. Smør deretter inn hele fileten med olje, og strø hvitløkpulver, salt og pepper over og under.

Sett den på et lite stekebrett og sett i ovnen. Det tar ca. 20-25 minutter. Det går faktisk litt fortere enn om du ikke hadde fylt kyllingfileten, fordi varmen slipper inn gjennom lommen også.

I mellomtiden kan du steke spinaten. Stekt spinat er skikkelig godt om en gjør det riktig.

Finnhakk løken. Ha litt olje i en panne sammen med løken, og fres den i et kort minutt eller to, så løken begynner å bli gjennomsiktig. Tilsett spinaten. Rør litt rundt. Innen et minutt eller to er den ferdig, bare smak til med litt salt, pepper og hvitløkpulver.

Varm den opp like før servering. Snadder!

Og et lite stikk til de fanatiske hvitløkpulver-hatere. En (jeg) bruker ikke hvitløkpulver for å få hvitløk-smak. Men den gir en bra umami-smak. Om du av prinsipp ikke bruker hvitløkpulver, misbruker du dine prinsipper for å vise verden og deg selv at du er så forbanna flink, og viser bare forakt for gode smaker. Denne retten blir best med, er min mening. 🙂