Innbakt svin i sweet & sour

Har du spist en del på Kinesisk restaurant, har du helt sikkert vært borti denne retten. Den er overraskende lett å lage. Og ydmyk som jeg er, vil jeg påstå at den blir bedre når du lager den hjemme.

Det vanskeligste med denne retten er å huske å ta vare på gammelt brød. Er du som meg, så spiser du kanskje ikke opp brødet før du kjøper et ferskt nytt et. Ta da det gamle brødet, og hiv det i ovnen i 20-30 minutter, til det er toastet og hardt. Men ikke brent selvsagt. Dette brødet finrasper du, og bruker til dine panerings behov. Du kan selvsagt kjøpe og betale dyrt for dette paneringsbrødet, om du er veldig lat.

Så, først og fremst, grønnsaker og ris. Satte på en kjele med ris, så rensket jeg de grønnsakene jeg ville bruke. Du velger de du liker. For meg ble det gulerøtter i tynne skiver, løk, og sukkererter som jeg delte i to.

Dette hadde jeg oppi en stekepanne med vann, og satte det til koking. Litt salt oppi. De trenger ca. 10 minutter.

Så hadde jeg 2 egg i en bolle og vispet de sammen, og paneringsbrødet i en bolle.

Satte på en stekepanne med litt godt med rapseolje, og lot den bli god og varm.

Duppet svinestrimler (kjøpt på bunnpris på onsdager for 19 kroner) først oppi egg, så oppi panerings brødet (pass på å få godt med paneringsbrød på strimlene), så la de oppi den varme stekepannen. (Pass på å ikke ha for mye oppi pannen om gangen, da kan det begynne å koke i stedet for steke). Krydre dette litt med salt og pepper.

Mens dette stekte i pannen, silte jeg av vannet på grønnsakene, og helte oppi Sweet & Sour saus (Billig Euroshopper type som jeg synes er god).

Etter hvert som svinestrimlene ble brune på alle sider, hadde jeg disse oppi stekepannen med grønnsaker og saus. Lot dette koke sammen i 5 minutter.

Ferdig. Dette var faktisk den beste søndags middagen jeg har hatt på lenge.