Hvorfor jeg aldri handler hos Power mer.

OK, noen liker moren, og noen liker dattera. Så mange vil nok ha gode grunner til å ikke handle hos de jeg nå forholder meg til. Mange tenker nok også at jeg overdriver denne saken. Vi har alle våre meninger. Min mening er “aldri mer handel hos Power”.

Og grunnen er enkel. Jeg føler med lurt, ja muligens til og med svindlet. Og kundeservice eksisterer ikke hos de.

En skal selvsagt være forsiktig med sånne uttrykk, så jeg lar dere lesere bestemme.

Jeg kjøpte en rimelig Samsung telefon hos Power i 2019. Etter 5 måneder oppdaget jeg at den ikke koblet seg opp til 4G eller Telenor. Hvor lenge den hadde vært sånn er jeg usikker på. 1 uke kanskje? Jeg trodde bare at ingen ville ringe meg, og jeg hadde ikke prøvd å få tak i noen på en stund.

Men alt annet på telefonen virket. Absolutt alt. Fra Wifi til alle programmer og apper. Jeg brukte telefonen daglig til Facebook og lignende.

Første tanken da var at det var noe galt med simkortet, eller mitt abonnement. Etter at det var sjekket ut, Googlet jeg problemet, og fant ut at dette ikke var et ukjent problem hos Samsung. Jeg dro til butikken jeg hadde kjøpt den i på Majorstua.

Der møtte jeg en meget hyggelig kar i servicemottaket. Han skjønte heller ingen ting. Det ble byttet simkort, resatt til fabrikkstandarder, simkort fra andre leverandører ble flittig brukt. Han brukte egentlig alt for god tid til å prøve å fikse problemet på stedet, og køen bak meg vokste. Jeg følte meg nesten brydd. All ære til han. Han fortjener ros for sin iherdige innsats. Alle de andre ansatte har noe å lære av han.

Alt virket altså på telefonen da også. Men den ville ikke koble seg opp til Telenor.

Den måtte inn på service. En gammel og slitt lånetelefon ble utlevert. Dette var en garantisak, og på innleveringspapirene sto det klart og tydelig at det ikke var noen kostnad for undersøkelsen. Jeg ble heller aldri informert om at det kunne bli det.

Det er nå problemene startet. I løpet av svært kort tid fikk jeg beskjed om at telefonen var vannskadet, og ikke var reparerbar. Penger tilsvarende ca. 30% av telefonens nypris skulle de ha for undersøkelsen. Men om de fikk «skrote» telefonen for meg, slapp jeg å betale.

Det er her irritasjonen startet. Etter å ha jobbet mange år i den bransjen, følte jeg at her var noe galt. Dette var en rimelig telefon. Gadd de ikke bruke tid på den?

Hvorfor slapp jeg kostnaden for undersøkelsen om de «skrotet» telefonen for meg? Er det sånn «Nesten ny lite brukt» telefoner blir anskaffet? Nesten alt på telefonen virket jo. Den hadde  tydeligvis en verdi for verkstedet deres. Dette er selvsagt spekulasjoner.

Men hvorfor var det ingen som gjorde det minste forsøket på å selge meg en ny telefon? De ville egentlig bare beholde min “ikke reparerbare” telefon.

Hvor ble det av kundeservicen? I min tid i den bransjen, fikk du nesten sparken om du ikke fanget opp kunder med ødelagt utstyr, for å tilby noe nytt.

Jeg skrev et sint klagebrev. Svaret jeg da fikk etter en stund, var at jeg kunne få tilbake telefonen uten kostnad. Men da ikke reparert. Også måtte jeg levere tilbake den dårlige lånetelefonen. Fortsatt ingen som brydde seg om at jeg var uten telefon.

Dette var jeg ikke interessert i lenger. Jeg ble irritert. Jeg kjøpte meg ny telefon hos en konkurrent.

Neste steget fra Power? Inkasso på forundersøkelsen. Når jeg sendte inkassobyrået klagebrevet jeg hadde sendt til Power, ble saken ganske umiddelbart trukket og avsluttet. Jeg ble enda mer irritert.

Det neste som skjer, er en purring på å hente min service hos Power og å betale for undersøkelsen. Som om alt er glemt, og vi begynner forfra igjen. Seriøst? De har nettopp prøvd å kjøre inkasso på meg!

Jeg sendte kopi av forrige klagebrev fra mai 2019 tilbake, og har nå fått som svar at de forholder seg til verkstedet, og mener at forbrukerrådet er beste stedet for meg. De anbefaler altså forbrukerrådet! Så vidt jeg har hørt, har de lang erfaring med klagesaker. De har mange. Og de bryr seg ikke!

Jeg lurer på om det neste steget deres i runddansen er ny inkasso. Jeg blir ikke forundret.

Fortsatt ingen kundeservice å spore. Kun griskhet og arroganse. Bedre opplæring av ansatte er nok kanskje der de burde begynne internt.

Jeg har nå brukt rundt 30 tusen på ny telefon, TV, laptop og stasjonær PC det siste året. Alt hos en konkurrent som har gitt meg god kundeservice.

Denne saken er nå mer prinsipp enn fornuft.

Tenk om noen hos Power hadde giddet å gjort et forsøk på å selge meg en ny telefon med en liten «rabatt» i stedet når alt skjedde i mai 2019? Da hadde jeg antagelig blitt en fornøyd kunde. I stedet har det nå blitt ren idioti i 2 år.

Aldri mer Power. Men jeg har god tid til denne dansen.