Hvorfor er det 3 pølser i pakken?

Hvorfor er det 3 pølser i pakken?

Kjøpmenn og produsenter har i utgangspunktet kun en oppgave. Og det er å tyne mest mulig penger ut av en forbruker. Og det er de flinke til. Alt de gjør er gjennomtenkt. Veldig gjennomtenkt. Det er egentlig en ærlig sak. Det er jobben deres, om vi liker det eller ikke.

Prisen settes så høy som mulig uten å miste kunder. Ingen kjøpmenn setter prisen ned for å være ærlig og snill. Absolutt ingen.

En annen metode for bedre fortjeneste er innpakningen av varene. Vi har vel alle oppfattet den siste trenden i «krympflasjon». Pakkene blir mindre mens prisen blir den samme. Jeg har enda til gode å høre noen produsenter markedsføre at dette skjer før de blir konfrontert/oppdaget.

Det finnes også en annen metode for å få mest mulig ut av lommeboken din. Nemlig mengde innhold i pakken. Hvis den er «upassende», må en kjøpe mer en behovet tilsier.

Har du lagt merke til at de fleste såkalt gourmet-pølser alltid er 3 pølser i pakken? Ingen, absolutt ingen selger 2 eller 4 pølser i pakkene. Hvorfor 3 pølser? Tror du det er tilfeldig? Igjen, alt er gjennomtenkt fra kjøpmenn og produsentene sin side.

De vet at mennesker i gjennomsnitt spiser 2 sånne store pølser. Det betyr:

  • Er du singel, får du en pølse til overs og har enten betalt for en pølse for mye eller du må kjøpe en pakke til for at det skal bli riktig antall. Du kjøper uansett for mange pølser i forhold til dagens lyst og behov.
  • Er dere to personer må du kjøpe 2 pakker, siden 1 pakke med 3 pølser blir for lite. Og da sitter du igjen med 2 pølser for mye, som du har betalt for.

Med andre ord, er pølsene solgt med 3 i hver pakke, er sjansene store for at ofte blir solgt 2 pakker hver gang, ikke 1.

Hadde produsenter og kjøpmenn brydd seg om kundene, hadde de selvsagt solgt pølser parvis, altså 2 eller 4 i pakken. I en perfekt verden hadde det vært en slakter i nærheten som solgte pølser i løsvekt.

Noen av oss er flinke til å lage noe av overskuddspølsene, men vi har likevel betalt for mer enn behovet tilsa den dagen vi kun hadde lyst på to pølser. Og produsenten har lurt/tvunget oss til å kjøpe mer enn dagens enkle lyst tilsa.Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.