Hjemmelaget Fruktcocktail

En mer perfekt dessert for sommeren skal en lete lenge etter. Ok, året rundt passer det jo med frukt. Dette er så enkelt at selv tilbakestående politikere som stadig setter opp avgifter på mat kan fikse dette.

Først må det lages en sukkerlake. I en kjele har du like deler sukker og vann. Altså i forhold 1 dl sukker = 1 dl vann osv. Høres mye ut, men “trust me, I`m a used carsalesman”. Synes du den blir for søt, kan du spe den ut med litt vann senere, men fruktsafter kommer også til å spe den ut. Til 2 porsjoner, trenger du nok ikke mer enn 4 dl tilsammen.

Kok det så sukkeret løser seg helt opp. Avkjøles.

Så er det bare å kutte de fruktene du liker i passe store biter, og ha i en beholder med laken. Røre forsiktig rundt. Hvis du bruker bananer, epler eller annen frukt som blir fort brun, må du passe på at de blir ordentlig dekket av sukkerlaken med en gang.

Så er den ferdig. La den gjerne stå kaldt med plastikk over, i en 1 time før servering.

Lyst til å gjøre den litt mere faregerik, huler du ut en melon eller lignende og bruker det som beholder. Tips, skjær et tynt lite stykke av bunnen uten å skjære igjennom for at den skal stå i ro.

Denne store melonen laget jeg for bandet Frank Znort Quartet forrige Søndag.

Om du vil leke litt med smaken, kan du gjerne tilsette litt St. Halvard, Curacao eller andre fruktige likører i sukkerlaken, og klemme ut litt sitron og appelsin saft osv.

Servere den med pisket krem eller is.