Fingermat (Appetizers aka tapas)

Fingermat er og blir en morsom og stilig måte å servere gjester litt å tygge på når det ikke er full middag det er snakk om.

Det finnes utallige varianter, dette er 3 av mine favoritter.

 

Egg med karrifyll.

Enkelt og faller alltid i smak. Kalde hardkokte egg (9-10 min) deler du i to på langs. Ta ut eggeplommen og legg den i en bolle. Oppi den samme bollen har du litt majones, karri, chilipulver, litt salt og pepper, og moser det sammen. Fyll eggene.

 

Spicey kjøttboller med glaserte sølvløk.

Her brukte jeg svinekjøttdeig. Krydret den med karri, hvitløkspulver, basilikum, oregano, salt og pepper. Knadde alt godt inn før jeg stekte de. Her det viktig å få dem litt smakfulle, så prøvestek en før du sier deg fornøyd med krydringen.

Glaserte sølvløk er enkelt. Ha løken i en kjele, strø sukker over. Varme løken til sukkeret smelter. Sølvløk på denne måten er nydelig.

Tre alt på en cocktailpinne. Advarsel, disse går fort unna, så lag nok.

 

Quadritos med skinkerull.

Quadritos er en Nachos lignende firkantet chips. Finner de på de fleste supermarkeder nå, men finner du ikke det, kan nesten hva som helst av chips, brød eller toast passe.

Skinkerull fyllen besto av Philadelphia ost og finhakket purreløk som jeg moste godt sammen. (Husk å vaske purreløken inni. Del den i to på langs, og skyll. Så slipper du å knase jord.)

Så rullet jeg en skinke skive rundt litt fyll. Delte den i to og la det oppå Quadritosen.

 

Alle disse tre er kjempe enkle, og dine gjester vil storkose seg men en munnfull. Husk å smake deg frem, og ikke vær redd for å bruke krydder.

Pass på at gjestene dine blir bedt om å spise middag før de kommer, ellers klarer du aldri å lage nok.

Bilde fra nyttårsaften 2011

Ønsker alle et riktig godt nyttår!