Ovnsristede spicy kikerter

Ovnsristede spicy kikerter er supersunt og supergodt. Dette er en perfekt snack for de som er opptatt av helsen, samtidig som det er en frekk hjemmelaget snack for matnerder.

ristedekikerter6

Eller kanskje du vil friske opp en salat med litt av disse over. Dette har vel vært trendy i matverden allerede i en del år, men jeg er litt treg av meg av og til.

Det er vel snakk om ca. 3 minutters arbeid her, så dette har du tid til!

Så hvorfor er det så sunt?

Gurkemeie (Turmeric) som det brukes en god del av i denne oppskriften, er kjent for sin medisinske effekt. Den skal være bra for betennelser i kroppen. Ja noen ymter til og med at det er bra mot kreft. Det er også en antioksidant.

Alt dette skyldes stoffet Curcumin som du finner en god del av i Gurkemeie. Ok, det er riktignok fortsatt på forskningstadiet, men kan flere hundre millioner kinesere ta feil? For de har jo brukt dette i mange mange år. Jeg er en skeptiker, men siden krydderet er morsomt og godt å bruke, ser jeg ikke noe problem i å sikre meg en dose gurkemeie i god mat.

Malt paprika. Vel paprika generelt er jo veldig rik på vitaminer. Hvor mye som er igjen når det er tørket og malt er jeg usikker på, men den har neppe blitt usunn.

Hvitløk, vel alle vet at hvitløk er sunt for så mangt. Igjen, usikker på hvor mye som er igjen etter tørking.

Kikerter er kolesterolsenkende, og er derfor godt for blodpumpa. Det skal også motvirke diabetes. Kikerter er svært proteinrik. Jeg brukte i tillegg GoGreen økologiske kikerter, sånn for samvittighetens skyld. (Obs, bruker du tørkede kikerter, må de vannes ut over natten, og kokes en time eller to først.)

ristedekikerter4

Ja så når en kombinerer dette, så får du en sunn snack. Men, den viktigste for meg som skeptiker, er at det smaker godt. Og det gjør det. En bolle med dette til helgepilsen er en perfekt kombinasjon.

Oppskriften her er for en liten bolle, og passer som snack for 2-4 personer, eller som tilbehør på salat til 4-8 personer. Det er jo bare å gange opp så mange ganger du ønsker eller har behov for.

Dette trenger du:

  • 1 boks kikerter ca. 290 gr. (175 gr. uten lake)
  • 1 ss malt gurkemeie
  • 1 ss malt paprika (bruk gjerne en spicy variant)
  • 1/2 ss hvitløkpulver
  • 1 skvett nøytral olje
  • Et lite dryss salt etter smak og lyst

Forvarm ovnen til 200 grader c.

Sil vekk vann fra kikertene. La de gjerne tørke litt, sånn ca. 5 minutter, på en rist eller i en sil.

Bland sammen krydderet (uten salt).

I en bolle, ha kikertene.

ristedekikerter1

Ha en skvett olje oppi kikertene, og bland godt. Tilsett krydderblandingen og bland det så kikertene blir jevnt krydret.

ristedekikerter2

Legg bakepapir på en stekebrett, eller bruk en ren ildfast form eller lignende. Spre kikertene på. Ikke la de ligge oppå hverandre.

ristedekikerter3

Sett i ovnen i ca. 20-30 minutter, eller til de har blitt sprø. Rot litt i de etter 10-15 minutter så de blir jevnt ristet. Pass godt på de!!! Ikke brenn de, da smaker det som brent popcorn og er overhodet ikke godt!

Ta de ut av ovnen og la de stå til avkjøling i noen få korte minutter. De har en tendens til å bli enda litt sprøere da.

ristedekikerter5

Strø salt over etter smak. Det er klart salt kanskje ikke er så sunt, så smak på en først og bestem selv. Det er ganske mye smak her allerede.

ristedekikerter7

Genial snacks, til hverdags og til fest.