Amerikanske pannekaker

Har du noen gang vært i USA og spist pannekaker til frokost? Med Maple sirup? Ok, dette er nok sikkert en av grunnen til en hvis overvektighet der borte, men jeg kan forstå dem. Det er jo så godt. Klissete, mektig, søtt og forbanna godt!

Jeg drømte om amerikanske pannekaker i natt. Så derfor ble det nettopp dette til frokost.

Oppskriften er enkel, ganske lik vanlig pannekaker. Forskjellen er at jeg ønsker at pannekaken skal heve seg når jeg steker den. Derfor har jeg oppi bakepulver.
Oppskriften er sånn:

5 dl finsiktet mel
4 hele egg
5 dl melk
1 ts salt
1 ss sukker
1 toppet ss bakepulver

Denne oppskriften er nok for frokost til 4, eller 2 veldig sultne personer, eller 1 fyllesyk stakkar som spiser en hel søndag.

Ha det tørre i en bolle. Rør inn halvparten av melken, så resten. Røre godt hele tiden. Så eggene oppi, og røre godt. Det er veldig bra om den er litt tykk. Omtrent som en milkshake.

La så denne stå å svelle, i 10-15 minutter.

Så er det bare å steke pannekakene. Litt sterk varme, men ikke full guffe. Mine plater går til 6, og jeg brukte 4 som innstilling. De er best når de er små. Og med en litt tykk røre er det lett å bare helle litt i midten av en normal stekepanne. Den tykke røren flyter ut til passe fine små pannekaker. Disse er perfekt til å trene på å snu i luften.

Husk Maple Syrup. Du finner dette i de fleste etniske grønnsaks butikker nå.

Vil du slå på stortromma? Stek noen pølser og/eller bacon til.
Etter en sånn frokost, er det bare å legge seg og ta en hvil!