Lamme Canneloni

Høsten er her, og med det, bl.a. lam.

For meg er høsten den mest spennende tiden, med så mye morsomt og godt å fylle spisekammeret/ kjøleskapet med.

I dag fikk jeg fikk tak i lammekjøttdeig. Og da er det mange muligheter.

Først satte jeg på en bred kjele, med litt vann og salt for å koke lasagne plater. De trenger bare noen få minutter koketid. Litt mer omstendelig om Canneloni finner du her.

Kremet nykål:

Deretter satte jeg på en kjele, som jeg hadde en kvart finskåret nykål oppi. Litt salt og pepper, og en kvart liter kremfløte oppi. Denne skal stå og putre i ca. 15-20 minutter, til den blir tykk. Du trenger ikke tenke på jevning, da kremfløten vil tykne automatisk. Enkelt! For hvitløks elskere, tilsett en finhakket fedd eller to her og.

Kjøttfyll av lam:

Deretter en stekepanne, olje, og 300 gram lammekjøttdeig oppi. Jeg tilsatte 4 fedd hvitløk, en halv finhakket løk, salt, nykvernet pepper og 1 neve finhakket frisk Rosmarin. Dette freste jeg i noen minutter, og tilsatte deretter 100 gram tomat purè og 2 ts. brunt sukker. Så hadde jeg ca. 1-2 dl vann oppi. Jeg ønsker at denne kjøttsausen er svært tykk. Koke i 2-3 minutter.

Deretter tok jeg opp lasagna platene, rullet de sammen med kjøttfyllen i midten, og hadde disse oppi en form. En skive Jarlsberg ost på hver enkelt av dem, og satte dette inn i ovnen på 200 grader i 5-10 minutter.

Ferdig. Dette var sinnsykt godt.