Hjemmelaget Lasagne med bluecheese

Jeg eksperimenterer mye hjemme. Noen ganger blir det bra, andre ganger blir det ikke fullt så bra. Og av og til, blir det helt fabelaktig. Dette er den beste Lazagne jeg noen sinne har smakt.

Ok, grunnlaget er en helt vanlig hjemmelaget Lazagne, som jeg ganske enkelt gratinerte med Jarlsberg, Blå Castello og paneringsbrød. Det er alltid de små forbedringene som utgjør de store smaksforskjellene.

For de som ikke er helt oppe å går på hjemmelaget Lazagne, tar jeg for meg det også her. Dette er nok for 4 store prosjoner. Eller en middag og en nattmat 😉

Hvit saus (Bechamel)

Først laget jeg en hvit saus . To store skjeer smør/margarin i en kjele. La det smelte, men ikke bli brunt. Så strø mel, litt om gangen, oppi mens jeg rører godt. Jevningen skal bli så tjukk som mulig, uten at den slutter å “renne”. Tar kjelen av platen.

Deretter tilsetter jeg melk, litt og litt om gangen. Røre godt hele tiden, rør alt ut hver gang, før du heller litt mere melk oppi. Da burde du få en grei hvit saus uten klumper. Til Lazagne liker jeg sausen ganske tykk.  Tilsette salt, pepper og litt malt Muskat.Et raskt oppkok. Sette sausen til side.

Kjøttsausen

Først finhakker jeg en hel løk, og 5-7 fedd hvittløk. Har dette oppi en stekepanne. At løkene steker først, får bedre frem smaken.

Så har jeg kjøttdeigen oppi. I dette tilfelle, 400 gram. Røre dette godt. Så tilsetter jeg krydder. Jeg brukte Oregano, Basilikum, Timian, salt og pepper. 6-8 dråper Tabasco.

Rører dette sammen igjen.

Så strør jeg et tynt lag med mel oppå kjøttdeigen. Dette for å binde fettet, og gjøre sausen mere “smooth”. Rører dette sammen, så tilsetter jeg 4 store skjeer med tomat purè. Rører dette godt sammen til det blir en ganske uappetittelig  klump. Så sper jeg det hele ut med vann. Da vil du se sausen vise seg fra sin beste side. Pass på at den ikke blir for tynn, siden den skal brukes til Lazagne. Smak på den! Viktig at den smaker best mulig her.

Lazagne

Så var det selv Lazagnen. Jeg tar en brødform. Smører den gjerne litt med margarin. Så bygger jeg Lazagnen lagvis. Begynner med kjøttdeig, så et lag Lazagne pasta plater, så hvitsaus, så kjøttdeig osv.

Jeg passer alltid på at jeg har hvitsaus over hele Lazagneplaten. Dette hindrer at de blir harde.

Helt på toppen avslutter jeg med hvitsaus. Så et lag med Jarlsberg ost.

Det lille ekstra.

Også det som gjorde det store med denne. Spredte Blå Castello ost oppå Jarlsbergen, og strødde et fint lag med paneringsbrød (Finraspet stekt brød) helt på toppen til slutt.

Inn i ovnen 200 grader i ca. 15 minutter. Pass på at det blir gylden brunt på toppen.

Fabelaktig godt var dette. Skal aldri lage en standard Lazagne igjen.

Litt salat og loff, og middagen var ferdig.