Gratinert røkt svinekam med sjampinjong-stuing

Jeg fikk endelig tak i en røkt svinekam.

Mange har en tendens til å bare koke den og så servere. Det er jo kjedelig.

Jeg ville ha en riktid god lørdagssmiddag.

Men først, siden svinekammen var rå, så kokte jeg den. Skar først av bena (skal koke ertesuppe med disse). La den i en kjele med vann, dill, pepper og 2 buljong terninger. Lot den koke i ca. 1 time.

Like før den var ferdig, laget jeg en sjampinjong-stuing. Denne gangen gjorde jeg det ved å først frese skivede sjampinjonger i en stekepanne med olje. Deretter strødde jeg et fint lag med mel på. Tilsatte melk litt om gangen, til den ble passe tykk. Smakte den til med salt og pepper. (Alternativt, hell kremfløte over sjampinjongen, uten mel, og la den koke seg tykk)

Så skar jeg svinekammen i skiver, hadde de i en ildfast form, og la et godt lag med sjampinjong-stuing mellom skivene.

Så noen skiver med ost på toppen, og inn i en varm ovn til osten har smeltet. (Gratinere den med Bearnaise i stedet for ost er også svinaktig godt.)

Serverte denne med kokte poteter, brokkoli og lunkne hjemmebakte fine fundstykker. Saus trenger du ikke om du har nok stuing/stuing til overs.

Nydelig.