Gourmet Schnitzel

Svineschnitzel er ofte noe frossen smakløs skit en kjøper fra frysedisken eller spiser på en dårlig kafeteria på riksveiene. Men å lage de gode, er lett. Denne gourmet versjonen koster forøvrig mindre enn den frosne bordtennis rekkerten.

gourmetsnitzel5

Til denne brukte jeg ytrefilet av svin som jeg kjøpte i porsjonspakning på Bunnpris til 15 kr. Ok, det er fortsatt 100 kroner kiloen (den veide 150 gram), men fordelen er at du bare betaler for den ene porsjonen.

Så må det paneres.

I en bolle har du brødrasp. Det er bare å bake noen skiver brød i ovnen til det er gjennomstekt (litt mere enn bare toast) og rasp/knus de i bollen.

I bolle nr. 2 har du pr. porsjon:

  • 1 egg
  • 1 ts salt
  • 1 ts karri
  • 1/2 ts pepper
  • 1 ts hvitløkspulver

Visp det sammen.

Klem/bank svinefileten litt flat. Men ikke så hardt at den begynner å rakne i fibrene. Vi skal ikke ødelegge ytrefilet.

gourmetsnitzel1

Så er det bare å dyppe svinefileten først i eggeblandingen, så i brødraspen. Gjenta det til det er tomt for egg.

gourmetsnitzel2

Sett på en stekepanne og la den bli god og varm. Ha godt med rapseolje eller maisolje oppi, og stek schnitzelen i pannen til den er brun på begge sider.

gourmetsnitzel3

Som regel vil denne schnitzelen være så tykk, at den er vanskelig å gjennomsteke i pannen. Legg den derfor i ovnen på en rist i 10 minutter på 180 grader.

En snitzel liker jeg best med erter. Men for at ertene ikke skal bli  for kjedelige, finhakker jeg løk oppi. Damper det så opp med salt og smør.

erterlok

Ovnsbakte søtpotetskiver fikk også være med.

Også sitron da. Fersk sitronsaft klemt over til slutt gir det lille ekstra, og må til.

Nydelig gourmetschnitzel til en billig penge!

gourmetsnitzel4