Foliebakt laks med sitron og hvitløk

Har sett at min tidligere laks i folie er en kjempehit. Men dere vet at det kan varieres? Krydder, grønnsaker, ja din fantasi bestemmer. Jeg ville ha laks og hvitløk i dag.

I en foliebit hadde jeg følgende i denne rekkefølgen:

  • Skvett olje
  • 1 stykke laks 150-200 gr
  • salt og pepper
  • 1/2 mono hvitløk, finhakket
  • Noen skiver løk
  • 2 skiver sitron
  • 1 ts dill
  • 1 skje smør

Oppdatering. Det har kommet forskning som sier at noen metaller overføres fra aluminium til maten ved å tilsette salt, og spesielt syre som sitron. Jeg vet ikke om dette er viktig og sant eller ikke, men denne retten blir nesten like god om du tilsetter dette helt til slutt. Personlig mener jeg at om dette var veldig farlig, ville advarslene vært mye større, men du avgjør selv.
lakshvitlok1

Så brettet jeg det sammen, og hadde det i ovnen på 200 grader, i 15-20 minutter.

lakshvitlok2

Til dette hadde jeg kokte poteter som jeg “rullet” i smør og gressløk når de var ferdigkokt, og agurksalat.

Gode middager er ikke vanskelig!!