En tur innom Matstreif 2012

Ja jeg måtte jo ta en tur. Og med fjoråret friskt i minne, passet jeg på å ta denne turen tidlig på fredag. Jeg regnet da med at det skulle være litt mindre folk og kaos.

Jeg hadde delvis rett. Det var allerede ved 12 tiden mye folk. For det virket som alle som ikke hadde jobb, var der. Pensjonister, romenere og freelancefotografer snublet rundt og i hverandre.

Men det var tross alt mindre kø i bodene.

Det første som slår meg, er at dette ikke er et sted å se etter gode tilbud. Her må du være klar for å punge ut. Ikke noe er på tilbud her. Tvert imot så tipper jeg at mange av produsentene baserer høstens hovedinntekt på nettopp disse to dagene.

Det andre som slår meg er at jeg burde tatt med en rull med tiere.

For det er ikke så mye smaksprøver som er gratis her. De aller fleste smaksprøvene kostet en tier.

Men har du bunkret opp med mynter, og er eventyrlysten på nye smaker, er dette helt klart stedet å være.

Jeg var skrubsulten, og begynte å fore bodene med klingende mynt, og fikk fantasifulle og velsmakende prøver av norske råvarer på sitt aller beste..

Store stekepanner med pølser, burgere, vilt, fersk og saltvannsfisk på rekke og rad.

Stekepannene var store og velfylte.

Det jeg nok husker best er pattegrisen. Nassenøff smakte svært godt, men jeg er fortsatt usikker på hvilken nærbutikk jeg finner han på skulle jeg ønske mer. Ikke så sikker på at næringsmiddeltilsynet hadde godkjent denne stekingen heller. Og setter et spørsmålstegn til kokken som serverte maten, tok imot penger, og serverte neste, uten hansker eller gripebestikk, og uten å vaske seg på henda. Men i skrivende stund har det gått bra.

Nassenøff var helt utslått

Lammepølse med 69% lammekjøtt måtte også prøves. Anbefales!

Nydelige pølser med mye lammekjøtt

Har du lyst til å se litt matkunst, står det utstilt noen kreasjoner fra Nordisk/Baltisk mesterskap i kjøttfag.

En liten smakebit fra Nordisk/Baltisk mesterskap i Kjøttfag.

 

Ok, ikke alle skiltene på stedet forklarte tydelig hva som var til salgs, men jeg er helt sikker på at tanken, og smaken var god.

Litt usikker på hva de solgte her. Men godt å se det var sprit i det.

Turen var vel verdt det, og anbefales på det sterkeste. De har oppe til klokken 20 i dag, og fra 10 til 18 i morgen, lørdag den 15 september.

Her får du helt klart noe av de beste råvarene norge har å by på. Jeg har fylt opp min fryser med gode, dog dyre råvarer, og gleder meg til middag den kommende uken.