Det var en gang noen bryster.

Jeg husker i gamle dager. Da het det bryst. Kyllingbryst altså. Eller kalkunbryst. Det var liksom ikke noen tvil om hva produktet var, eller hvilken del av dyret det kom fra. Det var brystet. Og vi vet alle hvor brystene sitter.

petrified

Men det begrenser seg til hvor mye kjøpmenn og produsenter kan sette opp prisen på produkter før vi slutter å kjøpe det. Kyllingbryst eller kalkunbryst til 100 kroner kiloen ville vært absurd.

Men kjært barn har mange navn.

Takket være smarte markedsføringsjefer og BI-utdannede psykologer, kom de opp med et helt nytt og dyrere produkt. Fileten. Storfe, svin og lam hadde jo dette. Og alle vet at det er de dyreste delene på dyret. De starter dermed å “produsere” fileter fra fugl og fjærkre. Dette vil jo selvsagt koste litt mer, fordi det er tross alt fileten på dyret vi får, ikke det simple kjipe brystet.

Vi slo oss til ro med at de dyre filetene var til vårt beste. Kyllingbryst selges ikke lenger, fordi det er er for billig.

Det har gått noen tiår siden fileten kom og fugl og fjærkre mistet brystene sine. Det er begrenset hvor mye vi er villig til å betale for filet etter hvert. Kjøpmenn og produsenter ønsker seg nye Mercedeser. Da er det vel på tide å børste støv av de gamle markedsføringsjefene og psykologene.

Eureka! Den siste tiden har vi fått et nytt produkt fra kalkunen. “Innerfileten”. Storfe, svin og lam har jo indrefilet. Og alle vet at det er den desidert dyreste delen på dyret. Det koster flesk. Det må jo koste mer om en kjøper “innerfileten” fra kalkunen også.

innerfilet

(red 27/12-2022- )Denne ble tydeligvis ikke en suksess

Lurer på når kyllingen plutselig oppdager at den kun har dyre “innerfileter” og går kraftig opp i pris.

Eller hva sier dere jenter? Gå vekk fra brystholdere og begynne å bruke ekstra dyre filetholdere i stedet?

Er det ikke på tide at vi slår kyllingklubben i bordet? Bryst er bryst. Det heter ikke filet, og det heter helt klart ikke “innerfilet”! Fugl og fjærkre har ikke så mange kroppsdeler! Det oppdages ikke nye kroppsdeler hvert tiår. Et nytt navn forsvarer ikke dyrere priser!

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.