Sennepsglaserte sommerkotteletter

Da var det på tide med sommerkotteletter.

De hører jo med til sommermaten de. Spesielt på grillen.
Nå har ikke jeg en grill hjemme, så kjøkkenet fikk duge.

Først satte jeg på poteter. Hasselback ble det i dag.

Så var det å smake til kottelettene. Jeg tok 2 spiseskjeer fransk sennep, og 2 spiseskjeer sukker, blandet dette godt sammen i en kopp.
Smurte inn kottelettene med dette. Krydret litt med pepper. Unngå salte krydrer på sommerkotteletter.
Lot dette stå litt. Det beste hadde selvsagt vært om jeg hadde husket å smøre de inn dagen før. Da blir de mye bedre.

Satte på en kjele med vann til brokkolli. Mye smør oppi, samt salt. Normalt liker jeg å bare dampe grønnsaker, med lite vann, men brokkolli har en tendens til å bli misfarget da, så derfor bruker jeg så mye vann at de dekker over. Skal kjøpe meg en rist jeg kan ha i bunn av kjelen, da er det lett å dampe grønnsaker.

Etter ca. 10 minutter satte jeg på stekepannen, lot den bli varm, la kottelettene oppi. Når de er smurt inn med tykke substanser, så er det viktig å snu de veldig ofte, ellers blir de svidd.

Brokkolli vannet fosskoker nå, så da er det bare å slippe de oppi kjelen. Skru ned temperaturen litt så det ikke fosskoker mer. De trenger bare 4-5 minutter i kjelen. Ikke kok grønnsaker for mye. Næringen forsvinner ofte, sammen med det som er enda viktigere, nemlig smaken.

Kotteletene er fort ferdig også, ca. 7-8 minutter når de blir snudd ofte. Som vanlig, hvis du er i tvil, bare skjær i en for å se.

Sausen ble litt rømme oppi pannen med litt franske sennep.

Sommerkotteletter er godt, men det blir kjedelig på smak om en ikke gjør litt med de. Og for de som ikke liker sennep, prøv, det kan hende du faktisk liker dette.