Lammekoteletter med Rosmarin og Karri Saus

Lam. Noe av det beste kjøttet som finnes etter min mening.
Og når jeg finner det til fornuftig pris, kan jeg sjeldent dy meg.

Dette er i nærheten av et gourmet måltid, og utrolig raskt å lage.
Jeg droppet poteter i dag, og valgte mye grønnsaker i stedet.

Først satte jeg på en kjele med 3-4 cm vann, 1 ts med salt og 2 ss med smør.
Så satte jeg på en stekepanne, på relativt høy varme.

Mens jeg ventet på at vannet skulle koke, og stekepannen bli varm, krydret jeg lammekottelettene med salt, nykvernet pepper, mye rosmarin og hvitløk pulver.

Når vannet kokte, hadde jeg oppi Brokkolli og Sugar Snaps i kjelen. Sugar Snaps eller Snap Peas som det også kan hete, er en grønnsak fra sukkererter familien, men de er tykkere, og etter min mening, mere smakfulle. Les mer om de på Wikipedia. Har du ikke smakt de så anbefales de på det varmeste.
Uansett, disse grønnsakene trenger ikke lang tid i kjelen. Siden jeg hadde litt lite vann i kjelen, dampes de, og da tar det ca 10 minutter.

Så, 5 minutter før servering,hadde jeg lammekottelettene oppi stekepannen. Disse tar svært liten tid, med mindre du tilhører kremerings gruppen. For moro skyld, tok jeg tiden på stekingen, og kom til 1 1/2 minutt på hver side. Jeg liker kjøttet mitt medium, også når det gjelder lam. Å beregne i minutter er selvsagt svært vanskelig, da det kommer an på tykkelsen på kjøttet, men dette illustrerer i hvertfall at det tar liten tid. Min erfaring men lam er at hvis du tror det er passe stekt, så har du stekt det for lenge.

Når kottelettene var ferdig, la jeg de rett på tallerken. Der kunne de hvile mens jeg lagde sausen.

Denne sausen ble vannvittig god. Bare så det er sagt! Og den tok 1 minutt å lage.
Som jeg ofte gjør, brukte jeg Sæter Rømme. 3-4 ss oppi stekepannen. Rørte det godt ut, og skrapte i bunn av stekepannen for å få med smaken fra kjøttet og krydderet. Spedde det så ut med 1-2 dl lettmelk så den ble passe tykk. Så tilsatte jeg 2 store ts med karri. Litt ekstra Rosmarin og hvitløk om du var litt beskjeden med krydringen av kottelettene.

Vips ferdig. Vanskeligere enn det, er det ikke.

Eneste problemet jeg hadde/har var/er å skrive dette innlegget mens jeg gnager på bena. For fingrene må brukes for å få med alt på lammekotteletter.