Kamskjellsalat med avokado og appelsin

Kamskjell. Bare navnet får nakkehårene mine til å reise seg i vellyst. Det er uten tvil noe av det beste havets skattekammer har å varte opp med.

Jeg ville finne på noe friskt og godt med de posene med frosne kamskjell jeg hadde funnet. Og etter å ha trålet nettet for ideer uten hell, endte jeg opp med å tenke salat. For en klarer ikke spise seg mett på kamskjell alene, som regel blir de servert som forrett eller snack.

Jeg traff. Dette var midt i blinken. Så vannvittig godt jeg må ut å kjøpe mer kamskjell snarest.

 

kamskjellsalat5

 

Til denne har jeg kombinert noen utrolig gode smaker. Kamskjell, avokado, appelsin og tomat. Dette gikk vanvittig godt sammen.

Til en porsjon brukte jeg:

  • 100 gr. kamskjell
  • 1/2 avokado
  • 1 appelsin
  • 1 tomat
  • smør til steking
  • salt og pepper

Jeg serverte også ris til, så om du skal det samme, sett på den først. Alt det andre her går lyn-fort unna.

Først lages salaten.

Del en avokado i to. Skal bare bruke den ene halvdelen, men det er sikkert noe du kan finne på med den andre halvdelen. Husk å gni den halvdelen du ikke skal bruke inn med sitron eller appelsinsaft, så den ikke blir brun med en gang.

Del avokado opp i terninger, sammen med tomat og 1 halv appelsin. Ha alt i en bolle. Klem saften fra den andre appelsin halvdelen oppi. Bland alt sammen.

kamskjellsalat

Det var salaten.

Så var det kamskjell. Mange er redde for disse, da de ikke får dem til. Ofte begynner kamskjellene å koke i stedet for å steke. Det er to ting du må huske på.

Tørk dem godt med tørkerull eller lignende. De fleste kamskjell inneholder mye vann, uansett om de er ferske eller frosne. Dette vannet må vekk for å sikre at de ikke koker. De MÅ være så tørre som mulig.

Også må pannen være varm. Skikkelig varm. De fleste kamskjell skal bare lures til en lynvisit over stekepannen i noen korte minutter.

Jeg bruker derfor som regel godt smør. Når stekepannen har blitt god og varm, har jeg smøret oppi. Når smøret har blitt brunt, har jeg kamskjellene oppi.

kamskjellsalat2

De kamskjellene jeg hadde kjøpt var veldig små, så steketiden på disse var under 2 minutter sammenlagt. Like før de skal tas ut av stekepannen (eller gjerne etter de er tatt ut), saltes og pepres de. Ikke før.

kamskjellsalat3

Steker du de for lenge, blir de sprettballer. Jeg bruker derfor regelen at om jeg er usikker på om de har vært i stekepannen lenge nok, er de alltid ferdige. Det er ikke noe å lure på.

Legg deretter kamskjellene oppå salaten og server. Jeg hadde som sagt også hadde ris til.

kamskjellsalat4

Dette var himmelsk godt.