Bakt egg og stekte poteter i tomatsaus

En rett som passer til herskapelige frokoster eller brunch. Bakt egg og stekte poteter i tomatsaus gir deg alt du trenger for en god start på dagen, eller det vedlikeholdet du trenger for å fortsette. Egg er jo sunt nå om dagen.

Det mangler kanskje bacon her, men det kan du legge til om du vil.

Dette er nok til 1 stor porsjon eller 2 små.

  • 2 egg
  • 1 mellomstor potet
  • 200 gram hakkede tomater (hermetisk)
  • 1/4 ts oregano
  • 1/2 ts sukker/farin
  • Salt og pepper
  • Olje til steking

Forvarm ovnen til 180 grader C.

Skrell poteten og del den opp i tynne skiver. Pass på at de er skikkelig tynne, så blir de fort stekt ferdig.

Sett på en stekepanne med litt olje på medium til sterk varme.

Stek potetene gyldne på begge sider.

Legg de som et lag i bunn av en liten ildfast form.

Hell ut oljen i stekepannen, og ha oppi hakkede tomater sammen med oregano og sukker. Smak til med salt og pepper. Det er viktig at denne sausen er god, så vær nøye på smaken. Noen liker jo mye oregano, eller kanskje du vil tilsette hvitløk. Du bestemmer. Blir sausen for tykk, tilsett litt vann. Den skal være tykk men så vidt flytende.

Når du er fornøyd med sausen, hell den over potetene.

Lag et par fordypninger så eggene holder seg i ro, og kakk de oppi. Om du liker salt og pepper på egg, strø det over nå.

Sett formen i ovnen. Det tar ca. 15 minutter om du liker eggene nesten hardkokt(bakt). Ikke la deg lure av at eggene ser rå eller uferdig ut. De har en tendens til å se sånn ut fordi de ikke stekes, og derfor ikke får en stekeskorpe i kantene. Om du tar på eggeplommen, finner du fort ut av om de er ferdig eller ikke.

Så er det bare å servere.

Om du spiser rett fra formen, eller serverer rett fra formen og har det på tallerken, så er brød viktig her synes jeg. Det er jo så godt å dyppe i sausen 🙂

Dette er en knallgod men enkel rett.