EMV og gammel dritt

Nå er jeg grinete. Skikkelig grinete. For ikke nok med at en snart ikke finner noe utvalg som ikke er EMV(Egne Merkevarer), men de prøver å lure på oss gammel dritt også.

Dagen begynte med at jeg på Coop Extra på Majorstuen skulle kjøpe hvitløk. Det fantes ikke et eneste fedd som ikke var Coops egne. Ble litt småirritert da, men vi begynner jo å bli vant til matkjedenes aggressive maktovertagelse av merkevarer.

Ved neste kjøledisk lå det noen få pakker kjøttdeig av storfe (EMV selvsagt) til en fornuftig pris. Det var ikke billig. Det var omtrent på fjorårets ofte vanlige pris. 49.90 for 400 gram eller 124.75 pr. kg.

Men de siste ukene har jeg blitt lurt flere ganger, og har derfor begynt å sjekke siste forbruksdato på alle produkter fra denne butikken. De siste ukene har denne butikken solgt mange produkter med ekstremt kort holdbarhet. Ofte har produktene hatt siste forbruksdato samme dagen som en kjøper produktet. Og det uten at det er den minste informasjonen om dette.

Og jaggu er jeg glad for at jeg så etter.

Kjøpte den nesten i dag, 3/6-2024. Men utløpsdatoen var i dag.

Kjøpte den nesten i dag, 3/6-2024

Nok en gang er varer med under 1 dags holdbarhet til salgs uten advarsel. Og en skal ikke være svaksynt hvis en ønsker å sjekke dette. Denne informasjonen er kun for de med haukeblikk og lommelykt.

Nå ble jeg grinete. Jeg er helt for at mat med kort holdbarhet skal selges, da helst til en fornuftig pris. Men da MÅ en informere kunden!

Jeg gikk min grinete vei videre inn i butikken. Ved neste kjøledisk fant jeg en hel haug med maken kjøttdeig. Det kan vel ikke stemme at disse også er gamle tenkte jeg?

Men jo da. Gammel dritt av Egne Merkevarer til salgs uten noen form for advarsel!

De siste ukene har dette skjedd svært mange ganger. Og nå er jeg lei!

Når det ikke står noen advarsler om kort holdbarhet, må en kunne regne med at produktet har en vanlig fornuftig holdbarhet?

Ikke nok med at de har sluttet å sende meg kuponger i appen fordi jeg visstnok har havnet i en bedriten testgruppe, men nå skal de selge meg nesten utgått mat også!

Må en være detektiv for å kunne handle fornuftig og trygt hos Coop Majorstuen?

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.