Ungkarsburger for dummies!

Kjøper du fortsatt ferdig burgere? Er du gal?

Noe så enkelt å lage, jeg synes det er skremmende at vi blir lurt til å kjøpe frosne burgere. Det er dyrt og smaker jævlig! Dette kan du klare selv på et blunk.

Ta 200 gram kjøttdeig. Tilsett gjerne litt krydder i deigen, som halv teskje salt, kvart teskje pepper, kanskje litt BBQ krydderblanding eller saus som du får kjøpt overalt i disse dager. Litt hvitløkspulver. Chili.

1-2 ts Worchestersaus er viktig. Dette er den hemmelige ingrediensen som gjør en hamburger ekstra god!

Kna deigen og krydderet med hendene som selvsagt er nyvasket. Lag en ball av det hele, og press/klem denne ballen mot en tallerken eller en flate til du får en burger. Den kommer til å krympe litt sammen, så det er greit at du lager den litt større i omkrets en nødvendig.

Hiv den i panna. Stekes til den er ferdig. Er du usikker, stikk litt i midten av den. Pipler det blod ut, kan du steke den litt til, med mindre du er en av de modige som liker den medium 😉 (Personlig liker jeg den medium, men kun om jeg har selv kvernet kjøttet. Stoler ikke lenger på storindustrien.)

Har du ikke hamburger brød? Ta vanlig brødskiver, toaste dem, evt. i ovnen.

Vanlig toast og med salat og tilbehør du liker.

Selvsagt har du kjøpt inn tomat, løk, salat til å ha på? Svi av noen bacon skiver eller skinke? Kanskje majones? Ost?

Tipper at du klarer å ha dette servert på under 15 minutter om du vil. At det kommer til å smake bedre enn frosne utspedde lureburgere er det ikke tvil om.

Det er lett å imponere med hjemmelagde burgere. Prøv selv.