Tunfisksalat med karri/parmesan dressing

På tide med noe oppdateringer her. Har vært en travel måned, med flytting, vente på internett, og mye som skal ordnes.

Men jeg har spist hver dag. 😉
Og nå er våren her. Det blir mye salat og kalde retter på meg når det blir varmere i været.

Salater er jo ikke vanskelig. En bruker som oftest de grønnsakene en liker/ønsker. Men ofte blir de kjedelige, eller det samme som sist.

Det som oftest skiller en salat, er dressingen. Varierer du den, så kan du ha det svært så morsomt.

Min tunfisk salat er ganske standard, når det kommer til grønnsaker. Jeg brukte selvsagt issalat. Men denne kutter jeg ikke. Bare river av bladene. Da blir salaten mye mere “crispy”.

I tillegg til issalat, brukte jeg rød paprika, stang selleri, fin hakket løk, og pasta av type Penne. Pastaen kokte jeg først, og mens den sto på, kuttet jeg grønnsakene . Som sagt, bruk de grønnsakene du ønsker, men jeg synes selleri stang er med på å gi denne litt særpreg.

Så brukte jeg tunfisk på boks, i vann, ikke i gele.

La alt dette på en tallerken.

Så det som ga denne salaten sin identitet.

Dressingen.
Jeg tok å skylte en 0,5 liters cola flaske. Oppi den helte jeg 3-4 dl olje, 1 dl hvit eddik, og 2-3 ss sukker. Ristet godt. Her er din egen smak avgjørende. Liker du den spiss eller søt? Jeg likte den best litt søt til denne retten. Tilsette mere sukker eller eddik avhengig av hva du liker.

Når dette smakte bra, hadde jeg oppi 1 ts karri pulver, og 3 ss Parmesan ost. Ristet godt. Smakte på den for sikkerhets skyld, og deretter helte over salaten. (Parmesanen jeg brukte var den billige ferdig revene dritt parmesanen på rund boks. Dette er kanskje det eneste den faktisk egner seg bra til). Er du veldig glad i Parmesan, så kan du godt strø litt på salaten også.

En nydelig tunfisk salat med særpreg. Billig er den også!