Tunfisk Kabaret

Kabaret føler jeg er en rett som holder på å forsvinne. Å lage det hjemme skjer tydeligvis ikke ofte. Dette er også svært enkelt, og muligheten er mange. Du kan bruke det du har av rester, eller planlegge å lage en flott forrett. Eller lage en stor form, ha det i kjøleskapet å spise på brødskive når det passer.

Jeg har valgt å lage de i porsjoner i dag, i stedet for den firkantede store formen de fleste kjenner. (ok, fant ikke en form, så hadde ikke noe valg)

Det første jeg lager er selve kraften. Den enkleste måten å gjøre dette på er buljong terninger og vann. Siden jeg skal ha tunfisk, velger jeg fiske buljong.
En annen variant jeg synes er godt er med kjøtt buljong og picnic bog skinke på boks.

Jeg brukte 2 terninger til 0.7 liter vann. Hvorfor 0,7 liter vann? Fordi det er, etter hva det står på gelantin pakken, væsken som 10 plater går til. Les på gelantin pakken du også, da dette kan variere ut i fra type og størrelse plater. Legg gjerne til en plate eller to ekstra for å være sikker på at dette stivner.

Men før jeg kokte opp dette, la jeg gelantin platene oppi kjelen med kraft en om gangen, og lot dette stå kaldt i 5-7 minutter for at platene skulle myknes opp.
Kok deretter det hele opp. Husk å røre litt, for å hjelpe buljong terningene til å løsne.

Når det har kokt opp, sett den til side.

Så var det selve innholdet. Jeg valgte i dag, tunfisk i vann, aspargs topper, selskaps erter, og kokt egg.
Jeg brukte små glass.

Først hadde jeg en skje med gelantin kraften i bunn. Så en skive egg, og så fylte dette opp. Husk at det som er i bunn vil komme på toppen osv. Det er opp til deg hvor mye tid du vil bruke på å pynte og legge det fint oppi glasset.
Ikke press det ned hardt, da kraften må ha en anledning til å komme helt ned i glasset.

Når kraften er blitt litt kjølig, men før det stivner, så hell det oppi glasset. Sett det i kjøleskapet. Det bør være klart etter en times tid.

En god saus trenges til dette.
Jeg tok 1 dl Seter Rømme og 1 dl majones, klemte en hel sitron oppi, gressløk, og 1 ts ingefær. Blandet dette godt sammen.

Voila, maten er ferdig.

Når du skal snu kabareten på en tallerken, så ta en varm klut, eller hold glasset forsiktig under varmt vann til det løsner på siden.

Fersk loff til dette. Hmm, godt.
Ja til mer kabaret i hjemmet!!