Test: Lofotburger med torsk og hyse

Nok en uplanlagt test. Lofotburger med torsk og hyse var på tilbud, og jeg bet på kroken.

Det har tidligere vært mye diskusjon om merking av fiskekaker, og ikke minst hvor mye fisk det er i produktene.

Her lover Lofoten 86% fisk. Altså, ikke 85% og ikke 87%, men 86%. Og de skriver at det er med torsk og hyse. Ved å titte nærmere på ingrediensene ser en at det er 43% hyse, 22,5% torsk, og 20,5% hvitlaks.

Hvitlaks? Ja vassild kan den også hete. Den lever ganske dypt, er hvit i kjøttet og har veldig gode bindeegenskaper, noe som gjør den perfekt for fiskekaker. Da slipper en å bruke f.eks. mye mel, og en får høyere andel fiskekjøtt. Jeg fant en grei artikkel om denne fisken i KK som du kan lese om du vil. Men det er altså ikke negativt at de bruker kvitlaks i produktet i mine øyne. Og de er glutenfrie.

Disse fiskekakene, eller fiskeburgerne om du vil, lages i Lofoten av fisk fanget utenfor stuedøra deres. Ja altså havet utenfor norskekysten. Og alt som lages i Norge bør vi verne om og sette pris på.

Disse er ferdigstekte. Det står på pakken at disse varmes i stekepanne på medium varme, evt. ovn eller grill. Jeg valgte stekepanne. Etter noen få minutter var de varme og klare.

Konklusjon:

Formen på de er runde og fine. 125 gram pr. burger er omtrent passe synes jeg. Da kan du velge om du vil ha en eller to mellom burgerbrødene, om det er burger du lager da. For disse egner seg jo selvsagt like godt som mer tradisjonelle fiskekaker med potet, grønnsak og smeltet smør.

De var veldig faste i fisken (pun intended). De var så faste jeg begynte å lure på hvordan de hadde klart det med så mye fisk i røra. Vi for skylde på kvitlaksen. Dette gjør at de kan stekes på grillen uten at de faller fra hverandre.

Så var det smaken da. Mild, god fiskesmak, uten noe plagsomme krydder. Kunne faktisk tålt litt mer lekent krydder når en kaller det for burger, men jeg er nok litt sær og kravstor der. Smaken var god den, svært god.

Den ble enda bedre når jeg laget en fiskeburger med litt coleslaw. Knallgodt!

Vil jeg anbefale disse? Ja absolutt! Gode fiskekaker som kan brukes til det meste i hjemmet. Smaken er rund og fin og passer for alle, store som små.

Terningkast 5One comment

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.