Test: Lammelår fra Smart365

Det nærmer seg påske, og da er det stor konkurranse på lammelår. Den billigste jeg fant i farten var fra Smart365 som selges bl.a. på Rimi. Den måtte testes.

Jeg liker å kjøpe billige produkter, spesielt når det er snakk om hel slakt. Ofte er produktene helt greie. Selvsagt finnes det bedre sauer, som fores bedre, lever bedre, blir behandlet bedre. Men som oftest er de billigste produktene helt greie.

lammelartest2

Låret var pakket i år. Ja bare knappe 2 måneder siden. Litt usikker på hva det betyr. Ble den slaktet i år? Eller pakket om? Såvidt meg bekjent er det lite slakt av lam i februar her i Norge. Så hvor kommer den fra? Det sto det lite om på pakken.

lammelartest1

Jeg helstekte låret med krydder, som hvitløk, rosmarin, salt og pepper. 140 grader i ca. 2 timer. Som seg hør og bør. Kjernetemperaturen lot jeg komme opp i 65 grader celsius. Så lot jeg låret ligge ute å hvile i 20 minutter. Den var passe rosa, ja perfekt stekt i mine øyne.

Når jeg bedømte dette låret, hadde jeg hele tiden i tankene at det var utrolig billig. Kun 58.90 pr. kg.

Den ble passe saftig. Ikke noe å klage på der eller mørheten, som også var helt akseptabel. En skal alltid huske på å ikke skjære for tykke skiver på lammelår.

Smaken var også helt grei. Som regel da. Av og til var det noen biter med fett som hadde en litt harsk smak over seg. Når jeg traff på de bitene, overvelmet det såpass at det gjorde måltidet litt ubehagelig. En kan oppleve det samme på fettet til billige svinekotteletter. Fettet smaker harskt. Hva dette skyldes skal jeg ikke spekulere i her og nå. Det er bare et faktum. Og det skjer som regel med de billigste produktene. Det er litt synd, fordi jeg elsker å spise fett fra lam og svin. Det sitter så mye god smak der.

Men kjøttet uten fett var helt akseptabelt. Kanskje litt tamt, litt lite smak av lam?

Lammelår er noe en serverer til hele familien en søndag, eller i et selskap. Da bør terskelen på smak og kvalitet være høyere når en kjøper inn varer. Jeg kommer nok ikke til å kjøpe lammelår fra Smart365 igjen. Når prisforskjellene er så små, og lårene så store, er det greit å legge noen tiere til på kiloprisen.

Jacobs har noe spennende ferske lår fra Wales nå så jeg. Eller frosne fra Jæren Smak.

Terningkast 3

Hadde prisen vært høyere, hadde den endt på en toer.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.