Svinefilet med søtpotetpurè

Har gledet meg litt ekstra til middag i dag. Jeg kjøpte en ytrefilet av svin på butikken 2 dager siden, og la den i BBQ saus samme dagen. Nå er det på tide å få den i ovnen.
Svin ytrefilet er forøvrig ofte ganske rimelig. Betalte bare 89 kroner kiloen for denne.

I tillegg så kjøpte jeg 3 søtpoteter. Søtpotet, som forøvrig bare såvidt er i slekt med poteten, kommer egentlig fra Sør Amerika, men USA har nok vært det landet som har gjort den berømt. Nå er de snart å få i alle normale butikker i Norge også. Litt Wiki info om den finner du her.

Som sagt, hadde svinefileten ligget i BBQ saus i 2 dager, og derfor er det ofte vanskelig å steke i pannen. Sausen svir seg.

Derfor satte jeg ovnen på full guffe. Når den var rundt 300 grader, la jeg svinefileten inn. Dette for å lukke porer så fort som mulig. Etter noen minutter, skrudde jeg varmen ned til 180 grader, og luftet ovnen så det ble fortere riktig temperatur.

Søtpotetpurè

.Så satte jeg på en kjele med vann, tilsatte llitt sukker og salt. Skrelte kjapt de 3 søtpotetene, delte dem opp i biter, og hadde disse i kjelen.

Jeg skulle lage purè, eller stappe om du vil, så jeg lot de koke til de var overkokt.
Deretter silte jeg av vannet, og moset alt sammen. Når det var gjort, tilsatte jeg enda litt brun sukker, noe salt. Jeg liker denne ganske søt, men du avgjør selv, bare pass på at du smaker på den før og etter hver gang du krydrer.

5 minutter før svinefileten var ferdig (etter ca. 15 minutter i ovnen) så la jeg 2 hele sjampingjonger opp nedi oven, litt aromat på. Hele, bakte sjampingjonger blir så saftige.

Sausen var gjort på 1 minutt. Like deler rømme og BBQ saus i en kjele, og varmet det opp.

Anderledes, og utrolig godt synes jeg. Og det tar bare 20 minutter å lage dette også.

Burde nok hatt noe grønt på for fargen sin del, men jeg var for sulten til å tenke på det i etterkant.