Stekt torsk med bacon og ertepuré

Stekt torsk med bacon og ertepuré er kanskje en svært enkel oppskrift, det er kanskje mer et godt eksempel på hvor godt og pent mat kan se ut med enkle raske grep.

Dette er ferdig på under 20 minutter. Ja da regner jeg ikke med evt. poteter eller annet tilbehør som er langkokt.

Her er ingrediensene få og enkle.

  • 150-200 gr. torskefilet
  • 50-75 gr. bacon
  • 1.5 dl frosne erter
  • 1/2 ss smør eller margarin
  • Salt og pepper
  • Olje til steking
  • Pynt og tilbehør.

Et av de vanskeligste oppgavene her er å finne brukbar torsk om du ikke har tilgang til fersk. Og prisen, vel det er et kapittel for seg selv. I min Coop kunne jeg velge mellom torskefilet som kostet fra 130,- pr. kg. til 300 kroner. Ja 300,- skulle Lerøy ha. Og det gidder ikke jeg betale for frossen torsk. Det ble en rimeligere variant som inneholdte mindre fileter. Men den holdt mer enn grei nok kvalitet.

Sett først på poteter om du skal ha det til. Potetene tar lengst tid her.

Kutt bacon i småbiter.

Ha erter i en liten bolle med 4-5 spiseskjeer vann, litt salt og smør, legg plastikk tett over/rundt. Sett bollen i mikroen i 3-4 minutter, til det er godt og varmt.

Bruk en stavmikser. Om du ikke har stavmikser, kan du mose det med en gaffel, skje eller annet verktøy.

Smak til med salt og pepper om nødvendig. Denne kan varmes opp igjen i mikroen. Sjekk den flotte fargen frosne erter får!

Sett over en stekepanne på medium til høy varme. La den bli god og varm, og stek bacon med noen spiseskjeer olje. Du bestemmer om du liker bacon sprøtt eller mykt.

Strø litt salt og pepper på torsken. Legg bacon til side og stek torsken i baconfettet. Må muligens tilsette litt mer olje.

Da er maten klar. Varm opp ertepuré om nødvendig. For at det skal se ekstra pent ut, legg torsken oppå “sengen” med ertepuré, strø over bacon og pynt med en vilkårlig krydderblad.

Dette er så utrolig godt. Og så utrolig enkelt, både å lage, og å få til å se pent ut. Dette får du garantert skryt for om det serveres til noen gjester.