St. Hans aften og engangs grill

Ja da er det den tiden igjen.
Frem med den berømte engangs dritt-grillen, og ut ved fjorden for å feire en “saint” jeg ikke kan historien til. Trodde St. Hans var dagens lyseste dag frem til jeg ble 30 minst jeg.

Men mat skal det bli, og jeg nekter å tilbrede kjedelige grillpølser og hamburgere.

Her skal det marineres, selv om noen forside spaltister på større nettsteder går ut å kritiserer det. Men jeg liker smaken av marinering jeg. Mye marinering!!

Men dette skal også fraktes frem til grillplassen, uten å søle til klær, buss eller drosje.

Det jeg gjør er enkelt. Jeg tar allerede i dag, dagen før dagen, noen nakkekotteletter og marinerer i min favoritt Hikory BBQ saus, fra Jack Daniels.
Jeg liker nakkekotteletter best, mest smak, men en god del fett. Liker du vanlig svinekotteletter, så flott, bruk de.

Smøre kottelettene inn i sausen/marinaden, legg dem så, enkelvis i brødposer, og knytte igjen. Sånn kan de ligge til de åpnes, når engangs grillen er varm og klar.
Husk å ta med Aromat og Peppermix, eller det krydderet du liker.

Tilbehøret i morgen:

Potetsalat. JA denne har jeg kjøpt. Og jeg vet at de ikke smaker bra. For å spisse til potetsalaten, tar jeg oppi litt peppermix, eddik og finhakket purreløk. Blir ikke så verst da.

Maiskolber. Disse har jeg kjøpt ferdig kokt. Er de helt rå, må de kokes før de legges over grillen. Husk å ta med smør som skal smøres over disse før du spiser dem.

Store Sjampingjonger. Disse vasker jeg i dag. I morgen er det bare litt Aromat oppi hatten, og grilles på hodet. Nydelig!

Alt dette skal jeg ha oppi store fryseposer fra harry handelen i Sverige, sammen med både øl, rødvin og en dråpe sterkere saker.Tar jeg med bare en ting å drikke, blir det kjedelig. Greit å åpne noe nytt, ofte.
Tips: Legg posene i fryseren dagen før. Hell noen isbiter i posene når du reiser. Posene brukes til søppel etterpå, og kastes. Jeg tar aldri med store kjølebokser, for mye logistikk å huske på etter noen glass.

Mye mat, men verdt det når jeg endelig nyter et ordentlig herremåltid med godt drikke ved sjøen! smiley

Ønsker alle en strålende fin St. Hans