Sjokolade ostekuler

Den beste måten å imponere i et selskap på, er gode smakfulle desserter. Men de fleste mennesker sliter med å lage noe særeget fra bunn.

Denne desserten er utrolig lett, litt annerledes, og kan i tillegg til som dessert, også serveres som smågodt eller snacks, til kaffen eller til filmen du har tenkt å se. Ja de passer til det meste.

Så enkelt gjorde jeg dette.

Tok en stor Philadelfia ost (200gr.) oppi en bolle. Så smeltet jeg en hel plate kokesjokolade i en kopp ved å plassere den i ca. 1 minutt i mikroovnen. Blandet så osten og sjokoladen godt sammen. Siden jeg skulle lage snacks kuler satte jeg hele bollen i kjøleskapet . (Hvis du vil lage porsjons desserter, kan du nå i stedet, fylle noen shot glass med sjokomassen og sette i kjøleskapet.)

Det tok vel ca. 10-15 minutter for at dette skulle bli passe hardt å jobbe med. Tok deretter to teskjeer, og formet kuler av denne massen med de, og la de på en tallerken. (Kan også bruke fuktige hender). Ikke bry deg om at de ikke blir helt perfekt runde. Det skal da synes at de er hjemmelaget!

Smeltet så ¼ plate kokesjokolade til, men nå tilsatte jeg ca 2 ss vann, for at den skulle bli mer som en saus (glasur). Tok deretter en tannpirker, og dyppet kulene i sjokoladesausen med den.

Legg de deretter tilbake på en tallerken, og tilbake i kjøleskapet, for at glasuren skal bli hard rundt kulene.

Ferdig og klar til å serveres, sammen, på brett, eller en og en.

Dette passer som sagt til det meste. Som snacks, akkurat som de er, eller som dessert, sammen med vanilje is, vanilje saus, eller frukter.

Har du laget de i shotglass, kan du velge om du vil servere de som de er, eller snu de på en tallerken. Om du skal snu de, så trenger du å fukte glassene med varmt vann for at de skal slippe.

Det smaker godt, litt annerledes, også viktigst av alt, du har laget de selv!