Pasta med skinke og ostesaus

Pasta er nok et av de mest populære rettene i verden, og har derfor også mange oppskrifter. Denne går ut på, som vanlig, enkelthet, samt at det skal smake godt.

Dette brukte jeg:

5 bunter Tagliatelle pasta
0,5 liter helmelk (Kan gjerne bruke 50/50 lettmelk og fløte)
1 boks picnic (bog) skinke
1/2 boks erter
1/2 løk
1 Solo (kinesisk) hvitløk
8 skiver Jarlsberg ost (Bruk gjerne Parmesan i stedet eller i tillegg)
1 egg

Først satte jeg på vann, med litt salt, til pastaen.

Så hakket jeg en halv løk, og en hel kinesisk hvitløk.
Jeg satte på en stekepanne og freste dette i Oliven Olje (ikke virgin). Tilsatte litt Herbs de Province krydder. Passe på så det ikke blir brunt.
Når dette hadde frest litt, så helte jeg oppi 0,5 liter helmelk. Her kan du bruke andre blandinger, som fløte og melk osv.
Når det hadde kokt opp, lot jeg det stå å små koke i 3-5 minutter for at smaken skulle sette seg litt. Passet selvsagt godt på at den ikke kokte over.

I mellomtiden hadde jeg pastaen oppi vannet, siden det hadde begynt å koke.

Så, tilbake til sausen. Jeg trekker den til side, og skrur ned plata, nå skal den ikke koke mer.
Tilsetter 8 skiver med Jarlsberg ost. Jeg kuttet den opp i mindre biter, for at den skal smelte fortere og jevnere. Viktig, det må ikke koke mer nå, for da kan sausen skille seg.
Når osten har smeltet, tar jeg å skiller eggplommen fra egget, og har den oppi, rører (nesten pisker) godt. Så har jeg oppi skinken, som jeg også har kuttet opp i passe biter, og en halv boks med erter.

La dette stå varmt i 5 minutter, så er det ferdig. Smakes til med salt og pepper like før servering.
Ble den ikke tykk nok? Sprakk/skilte den seg? Ta en spise skje Maizena eller potetmel, og bland det med litt kald melk, og tilsett det i sausen. Rør godt. Varmes, men må fortsatt ikke koke.

Tilfeldigvis hadde jeg en mini baguette i fryseren. Jeg snittet den på toppen, og la inni kryddersmør som jeg hadde laget her om dagen. I ovnen i 10 minutter på 200 grader. Da fikk jeg nydelig brød til.

Noen liker å ha frisk sjampingjong oppi, og det anbefales helt klart.
Noen har også bemerket at jeg bruker stekepannen til sånne sauser. Grunnen er at den har større flate, noe som gjør at sauser koker fortere.