Parmesan fylt kyllinglår

Jeg hadde kjøpt litt mye kylling lår her om dagen, og siden det er lørdag, skal jeg bruke litt ekstra tid på en god rett av nettopp de klubbene.

Denne retten tar litt lenger tid for å bli ferdig, men det er svært lite arbeid.

Dette brukte jeg for 2 porsjoner:

2 kyllinglår
50 gram parmesan
frisk rosmarin (bruk tørket om du må)
1 kinesisk hvitløk (solo)
Krydder

3 store poteter
1/2 squash
1/3 purreløk

Å fylle et kyllinglår er utrolig enkelt.
Du tar en spiss kniv, og forsiktig stikker den inn langs benet(se bildet). Så stikker du en finger inn i hullet, og utvider det forsiktig.Ta selvsagt ut kniven først smiley

Så har jeg tatt en bolle hvor jeg mikser det jeg skal fylle med. I dag er det da revet parmesan, frisk rosmarin og fin hakket hvitløk, alt er godt blandet sammen. Dette presser jeg inn i åpningen og fyller.Ikke vær sparsom her.

Da var kyllingen fylt.

Jeg tar en form, smører den med Oliven olje(ikke virgen), og legger kyllingen i. Så kutter jeg poteter i båter, squash i terninger, og purreløk i skiver, og har dette oppi formen. Passer på at det ikke dekker kyllingen, siden jeg liker at skinnet blir litt sprøtt. Krydrer alt dette med Aromat, Peppermix og mere Rosmarin. En skvett oliven olje på toppen. Da var den fysiske matlagingen ferdig. Denne formen settes i ovnen på 180-200 grader. Det tar nok 30 minutter før den er ferdig. Det som oftest tar lengst tid er potetene, men sjekk også at det ikke pipler blod ut av kyllingen om du stikker i den.

Saus trenger du ikke, da det blir en svært god sky av dette.
Kan gjerne serveres rett fra formen om du vil.

Litt om Parmesan ost. IKKE kjøp ferdig revet eller pulver, de smaker pyton. Har du en oste disk så finn den der. Må du kjøpe en av de masseproduserte typene så sjekk prisene. Jeg oppdaget at den nøyaktige samme osten varierte med 100% pr. kilo, avhengig av om du velger et vanlig stykke, eller “stick”. En god Parmesan skal være lagret, gjerne i 24 måneder før den selges. Kjøper du mye, så kan den oppbevares i fryseren.