Panert kyllingfilet

Har du vært på en Kentucky Fried Chicken fastfood restaurant før? Der har de kylling som er panert med hemmelig(og dårlig) oppskrift. Men det smaker godt.
I dag til lunsj fant jeg ut at jeg ville panere. Hadde jo vært på harry tur å kjøpt noen store fine kyllingfileter. Men du kan panere nær sagt alt, fra kjøtt til fisk.

Dette trenger du:

1 kyllingfilet (eller hva som helst)
Tørt brød
1 egg
Salat(eler det tilbehøret du ønsker)
Krydder

Skru på ovnen først, den må bli varm, ca 180 grader.

Så, angående panering. Det er sinnsykt lett.
Har du gammelt tørt brød i huset? Er det ikke tørt enda er det bare å skjære noen skiver å hive i ovnen. Eller min favoritt, det er kavring. Uansett hva slags brød du bruker, pass på at det er tørt.
Bruk rivjernet og rasp det oppi en bolle/skål. Tilsett gjerne krydder oppi brødkrummet. Hvis ikke må du krydre etterpå.
Ta ett egg, pisk det i en ny bolle.

Dupp kyllingen i det piskede egget, deretter i det raspede brødet. Du kan gjerne gjenta dette noen ganger. Har du ikke krydret brødkrummet, krydres kyllingen nå.

 

Vips, så er det ferdig panert. Kan gjerne krydre det litt nå også. Jeg valgte i dag salt, pepper og rosmarin.


Hiv kyllingen i en stekepanne. Brune den på begge sider. Er kyllingen liten og tynn kan du godt steke den ferdig i pannen, men min filet var veldig stor, så jeg putta den i ovnen på 180 grader i 10 minutter.

I mellomtiden laget jeg en salat som tilbehør.
Når det gjelder salat, har du smakt de forskjellige tomatene? Hvis ikke bør du det. I dag ble det klase tomat, men Cherry tomat, og Plomme tomat er også utrolig gode på smak.