Ovnsgrillet sommerkottelett med frisk aparges

Da har både sommerkotteletter begynt å dukke opp, og frisk asparges. Jeg elsker begge delene.

Først sommerkottelettene. Jeg liker de best når jeg griller de. Og siden jeg ikke har en BBQ grill på kjøkkenet, bruker jeg ovnen og en rist.

Først krydder. Litt salt (ikke for mye, sommerkotteletter kan være veldig salte) pepper, hvitløkspulver, og smører det så inn med en god BBQ saus. Legger det på en rist, og inn i ovnen på 250 grader c. med overvarme. (Legg gjerne noe i under så du slipper sølet fra den dryppende kotteletten.) La den steke i 20 minutter.

Så 5 minutter før kotteletten er ferdig, setter jeg på en stekepanne, fyller med litt vann ca. 3-4 dl, og ca. 4 ss smør. Legger de nyvaskede aspargesen oppi, og krydrer med salt og pepper. (Kutt av 1 cm av de innerste tuppene/roten)

Asparges må ikke koke for lenge, de skal være litt faste. Ca. 5 minutter er nok.

Jeg serverte Hasselback poteter til. Saus til dette bruker jeg ikke. Kanskje en skvett BBQ saus bare.