Ovnsbakt kyllinglår med ris

Eller kylling klubbe som det så fint heter nå.

Jeg var å handlet i dag. Jeg ville ha kylling lår. Det var vanskelig å finne. Filet, som egentlig er bryst fordi kyllinger ikke har fileter, ja det finnes over alt.Men lår? Nei, det er vel for billig det. Men jeg fant det jeg. Til slutt. Nå heter det klubber. Selvsagt er prisen høyere for klubber, enn for lår. Stakkers kyllingen, i moderne tid har den fått klubber som ben, og brystene er fjernet og erstattet med fileter! Alt for profitt!!

Men som sagt, jeg fant lår.

Dette skulle være enkelt. Jeg la låret på en stekeplate som jeg hadde smurt litt Olivenolje(ikke virgin) på. Så litt oliven olje oppå kyllinglåret. Deretter krydret jeg den med Aromat, Peppermix, hvitløks pulver, og så klemte jeg saften fra en hel sitron på.

Inn i ovnen, på 180-200 grader. Dette tar ca 20 minutter, siden den var litt stor.

Mens jeg venter på den, skal jeg koke ris.

Gang på gang ser jeg mennesker slenge ris i en kjele og koke den ferdig, uten å bry seg mer over det. Ris kan smake utrolig godt det om en bruker 2 minutter ekstra.

Jeg setter på en kjele med litt olivenolje og en halv løk som er finhakket. Når dette begynner å frese, haller jeg risen oppi, og rører godt rundt. Krydres med litt salt. Så, før den begynner å bli brun/svidd, så heller jeg oppi vann. Ca 3-4 ganger så mye vann som ris mengden i kjelen. Husk å røre godt rundt før du lar den stå å koke.

Som tilbehør til alt dette, hadde jeg funnet hele, ferdigkokte mais kolber. De legger jeg bare i ovnen, 10 minutter før maten skal være ferdig, strø litt salt oppå. Smør har du på denne ved servering. Spises med hendene selvsagt.

En svært så god, men kjapp middag. Kryddersmøret jeg hadde i fryseren passet perfekt som saus.