Meksikanske kålrulletter

Meksikansk inspirert i hvert fall. Aner ikke om de har noe lignende i Mexico.
I disse lamme tider, fikk jeg tak i litt lamme kjøttdeig. Men her kan en bruke okse eller svin også.

Det er veldig enkelt.
Jeg tok en bolle, og hadde 150 gram kjøttdeig oppi. Så hadde jeg ett egg oppi, krydret det med Chili, Basilikum, Rosmarin, Aromat og Peppermix. Knadde alt godt sammen. Kjøttdeigen ble litt for fuktig av egget, så jeg tilsatte litt hvetemel for å gjøre den passe fast og formbar.

Så tok jeg blader fra en hodekål, og la kjøttdeigen i midten, ruller så bladet rundt kjøttdeigen. Knytte det fast med hysing, for ellers kan de åpne seg når de bakes.

La disse kålrulettene i en oljet form, hadde en skvett (1dl) vann oppi, sølvfolie over og inn i ovnen på 200 grader. Ferdig om ca 20 minutter. Ta av folien etter ca 15 minutter.
Ta av hyssingen før du serverer, spesielt hvis det er til andre en deg selv.

Til dette serverte jeg meg selv ovnsbakte Grenaille poteter. Disse små potetene delte jeg bare i to på langs, la de i en form, litt god oliven olje, og krydret de med Aromat, Peppermix, hvitløks pulver og Chili. 20 minutter så var de ferdig, samtidig som rullettene.

Som saus, laget jeg en Chili/tomat saus. Litt tomatpurè, finhakket løk, vann, og krydret med Chili pulver, Peppermix, salt og Herbs de Provence. Litt sukker for å gjøre sausen litt mindre bitter.