Lammeburger på kryddertoastI disse lammetider, finnes det også en del god kjøttdeig ute på markedet. Lammekjøttdeig er nydelig å bruke til så mangt. Ganen ropte etter noe spicey i dag.

Først satte jeg på noen Hasselback poteter.

Deretter laget jeg toasten. Jeg finhakket litt hvitløk, og hadde det i en god og varm panne med Oliven olje, Basilikum, Rosmarin og nykvernet pepper. Når dette begynte å frese, så hadde jeg noen loff skiver oppi, og stekte dem kjapt på begge sider. (Trenger bare en skive for burgeren, men de er gode som tilbehør og snacks.)

Når toasten var ferdig, tok jeg ut brødene, og satte til side pannen. Jeg skal bruke samme pannen til burgeren.

Så var det lammeburger. Ca. 200 gram kjøttdeig hadde jeg i en bolle. Dette krydret jeg med en ss Rosmarin, 1 ts Basilikum, nykvernet pepper, litt salt. Laget en litt avlang hamburger av det, og hadde det oppi stekepannen.

Stekes som en vanlig hamburger, kanskje litt rosa innvendig om du kjenner godt til kjøttdeigens opprinnelse.

Litt rosenkål som tilbehør. og Torrito tomat som pynt. Jeg er så glad høsten har ankommet!

Saus? Tja, om du vil ha det, hva med litt Aioli,  Pesto, eller kanskje Rømmepesto (50/50 Pesto og rømme)