Kylling panne med ris

Jeg har lagt merke til at det har blitt mye kylling i det siste. Usikker på om det er fordi det er godt, veldig enkelt å finne på noe med, eller fordi prisen er riktig. Det er ikke det at jeg er bare gjerrig, men har nok litt med prinsippet om hva mat bør koste.

Uansett, jeg fant hel kylling til under 30 kroner, og klarte ikke la være.

Men for å ikke gjøre det så kjedelig, samt at jeg ville ha det litt smakfult, bestemte jeg meg for en slags tørr gryte av det.

Jeg brukte:

1 halv kylling
1 halv rød paprika
1 halv grønn paprika
6-8 soltørkede tomater
1 Solo (kinesisk) hvitløk
2 dl Jasmin ris
1 løk

Først så skyldte jeg risen, og hadde den i en kjele med litt oliven olje(ikke virgin) og litt finhakket løk, saltet litt, freste dette litt, så hadde jeg på 3-4 ganger mengden med vann.

Så mens risen kokte, grov hakket jeg løk, rød og grønn paprika, soltørkede tomater, og fin hakket hvitløken.

Så delte jeg kylling i naturlig biter. Du trenger ikke være kokk for å greie å dele en kylling der det virker naturlig. Plukk også gjerne vekk ben som er lette å ta av.

Så gikk alt dette i en stekepanne med oliven olje(ja riktig, ikke virgin).
Krydret det hele med salt, peppermix, basilikum.
Lot dette stå og små steke i 15 minutter (Har du god tid, blir dette bare bedre av å stå littlengre).Passet selvsagt på å rote og røre litt i pannen, så det ikke ble svidd på bare en side.
Hensikten med at alt skal steke sammen, er selvsagt at bitene skal gi hverandre smak.

Det ser kanskje litt rotetet ut, men det er tross alt en gryte. Og ikke minst, kjapt og enkelt! Og smaksrikt!! Veldig smaksrikt!!!

Tips: når du har ris på en tallerken, ha den på først. Og gjerne klem den først litt i en kopp, og snu koppen på en tallerken, rist litt. Da får du en fin form på den.