Kjøttdeig med grønnsaker, en diger bløff!

Kjøttdeig med grønnsaker er en diger bløff. Nå har vel en eller annen BI-utdannet markedsføringsekspert med null peiling på mat kommet på en ny genial idé om hvordan å tjene mer penger på kjøttdeigen.

Alle husker vel hvor de var når Oddvar Brå brakk staven, eller den gang vårt landslag i fotball var så flinke at de slo Brasil.

Men husker du når kyllingbrystet ble drept, og erstattet med filet? Prisen gikk til værs, for filet er jo dyrere enn bryst.

Eller når kneipbrødet til 10 kroner forsvant, og ble erstattet med luksuskneip bakt i et østeuropeisk land, deretter tint og varmet opp i din lokale butikk. Luksuskneip skal selvsagt koste mer, så 39 kroner ble prisen. Alle vet at luksus koster ekstra.

Nå i disse sunnhetstidene med nøkkelhullmerking og økologisk tankegang har noen kommet på den geniale ideén at hvis en sper ut kjøttdeigen med grønnsaker, så vil folk tro at det er sunnere, bedre og fornuftig.

Det faktum at denne kjøttdeigen koster det samme som vanlig kjøttdeig eller karbonadedeig er det ingen som reagerer på. (14/11-2016 Spar har karbonadedeig til samme pris denne uken)

kjottdeiggronnsaker

La meg bare si det med en gang i store bokstaver.

DET FINNES INGEN GRØNNSAKER SOM KOSTER LIKE MYE PR. KG. SOM STORFEKJØTT I VÅRT LAND!

I hvert fall ingen grønnsaker de putter inn i den lurekjøttdeigen. Dette er bare nok en sleip (eller feilslått) plan om hvordan å tjene enda mer på råvaren, ved å gi et dårligere (utspedd) produkt.

Din dårlige samvittighet, fordi du eller dine spiser for lite grønnsaker, blir brukt mot deg. Du blir lurt til å kjøpe dette uten å tenke på prisen eller logikken. Du kjøper tankegangen om sunnhetsverdien av produktet. Men egentlig lar du deg styre av et konsern som overhodet ikke bryr seg om din helse! De tenker bare profitt.

For å hjelpe deg, har jeg derfor laget en oppskrift på kjøttdeig med minst 20% grønnsaker. Du bruker kun 15 sekunder lenger tid på denne, i forhold til å åpne en pakke med lurekjøttdeig.

Oppskriften er følgende:

  1. Åpne en pakke ekte kjøttdeig (400 gram)
  2. Kutt opp en brokkoli  (grovt eller fint) og tilsett.
  3. Bruk kjøttdeigen med brokkoli sånn som du ellers hadde tenkt.

Om kjøttdeigen som selges skal spes ut med relativt uspesifisert kvalitet grønnsaksrester, så bør den gå kraftig ned i pris. Ikke bare sper de den ut med dårligere og billigere råvarer. De ødelegger den i samme slengen!

Ikke la deg lure! Kjøp ekte kjøttdeig!3 comments

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.